Љубичице
24. 11. 2023.

КОНТАТК ГАЛЕРИЈА СКЦ У 21:00

ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ У ПРЕТПРОДАЈИ 600РСД, НА ДАН КОНЦЕРТА 800РСД

 

Љубичице су електро-фанк бенд из Панчева.
Своје место под сунцем Љубичице заузимају почетком 2019. када је њихов сингл “Једва чекам рат људи против машина” са лакоћом покорио готово све топ листе региона. Како су raison d’être бенда одувек били наступи уживо, користе ову прилику да крену на турнеју на којој везују тридесет концерата, крунисану наступом на главној бини Exit фестивала. Турнеја је била потпуни успех, што доказују усхићене реакције публике и критичара. Исте године улазе у свет филма као аутори музике за серију “Жигосани у рекету”, која брзо постаје популарна међу публиком региона. Заједно са бендом Буч Кесиди представљали су Србију на Eurosonic фестивалу 2020. у Гронингену, Холандија.

Готово десет година након објављивања албума првенца, те бројних синглова, ЕП издања и сарадњи са другим музичарима, Љубичице објављују други студијски албум “Док чекамо пад” 2023. године. Албум је објављен под етикетом Крокодил студија из Панчева и представља својеврсну личну карту ове издавачке куће. Врло карактеристичан звук и приступ продукцији, који се негује у Панчеву већ десетак година, доноси своје најснажније адуте управо на овом албуму.
Са песмом ,,Док чекамо пад” са истоименог албума, постали носиоци Награде Милан Младеновић 2023 коју додељује Задужбина Милана Младеновића за најбољу песму у региону.

 

Поред наступа, Љубичице посвећено граде каријеру студијских продуцената, у оквиру које сарађују са бројним регионалним звездама као што су Буч Кесиди, Сајси МЦ, ЛП Дуо, али и светским, попут Била Драмонда.
Њихов актуелни пројекат, стапа питке sci-fi грувове, пркосни електро-фанк, са тематиком борбе Човека и Машине, у једну целисходну и узбудљиву идеју.

 

Чланови:
Вук Стевановић – Вокал, Бас, Ableton Live
Петар Стевановић – Вокал, Труба, Гитара
Олга Петровић – Вокал, Клавир, Синтисајзер