DETOUR
09. 12. 2023.

ТРИПТИХ У 21:00

ЦЕНА УЛАЗНИЦА ЈЕ

1000РСД У ПРЕТПРОДАЈИ,

1200 РСД НА ДАН КОНЦЕРТА

 

Детоур – електро-акустични поп спектакл
Детоур је истински драгуљ у свету музике, препознатљив међу љубитељима квалитетног, савременог електро-акустичног поп звука. Група је предвођена аутором, аранжером, продуцентом и гитаристом, Ненадом Боргуданом, а њихова каријера је испричана кроз многобројне хитове, наступе и успешне албуме.
До 2006. године, Детоур је функционисао под именом Iammat  а онда су се одлучили за нову авантуру под именом Детоур.

Њихова снага није само у најновијим сингловима, већ и у песмама старијег датума попут „Љето почиње,“ „Мјесец,“ „Гледано са стране“ и „Пријатељ,“ које су се нашле на прва два студијска албума – „Детоур“ и „ТВ“.
Трећи студијски албум „А што ак’ ја…“ означио је прекретницу у њиховој досадашњој каријери, катапултиравши их у статус велике регионалне музичке поп атракције. Албум, с хитовима као што су „Срце велико,“ „Снијег,“ „Далеко,“ и „Плешем сама,“ обезбедио је Детоуру места на врху бројних музичких топ-листа и Порина за најбољи поп албум 2014. године.

Детоурова каријера ишла је само узлазном путањом. Хит песма „Заљубила сам се,“ објављена 2016. године, освојила је домаће топ листе и донела им признање за најслушанију песму на радију те године. Уследиле су и музичке награде Порин за Песму године и Најбоље извођење групе са вокалом 2017. године.
Бенд је додатно ојачао свој статус освојивши титулу Група године 2016. године и одржавајући распродате концерте у престижним дворанама широм Хрватске. Албум „ДЕТОУР 10“ доноси нове аранжмане старих хитова и потврђује њихову иновативност.

Након великог успеха „Заљубила сам се,“ пети студијски албум „Тоурдетоур“ успешно је представљен кроз песме као што су „Бирам,“ „Без тебе,“ „Викенд,“ и „Hidden,“ који су заслужили номинације за Порин и високе оцене критичара.
Почетак 2019. године донео им је нове награде, укључујући Pop&Off награду на новинарској глазбеној награди „Rock&Off“ и Порин за Поп албум године и Најбоље извођење групе са вокалом. Синглови „Има и нема“ и „Слике о нашим данима“ затворили су ову успешну музичку епоху.
Ненад Боргудан наставио је да потврђује своју креативност кроз најновије синглове као што су „Шарена,“ „Славље,“ „Хаваји,“ и „Клаун,“ отварајући врата за шести студијски албум. Година 2022. обележена је победом на Загребачком фестивалу са песмом „Било једном боље“, која је проглашена за најбољу песму према гласовима стручњака и радијских уредника. Детоур је такође крочио на ново музичко тло, учествујући на Дори, избору песме за Песму Евровизије, освојивши треће место.

Ову годину обележавају изласком шестог студијског албума „Мастер Бластер“ и његовом регионалном промоцијом у оквиру које и долазе у Крагујевац. Детоур је остао верни својој публици и не престаје да шири своју музичку магију широм регије.