КПД на Бољшој фестивалу
14-17. 07. 2018.

Хор Студентског културног центра, Крагујевачко певачко друштво, учесник је овогодишњег Фестивала руске музике Бољшој, који ће се одржати од 14. до 17. јула на Мећавнику. Хор је по први пут учесник овог престижног фестивала класичне музике, и одржаће целовечерњи концерт у ревијалном делу фестивала, 16. јула.

 

Кључна идеја Фестивала руске музике Бољшој је подршка талентованим младим људима из музичких школа и академија широм Србије и Републике Српске, као и талентованим младим људима широм Русије.

 

Фестивал обухвата обавезан такмичарски програм, у коме се руски и српски студенти и ђаци, изводећи класична и савремена дела руских и српских композитора, такмиче у две старосне категорије за златну, сребрну и бронзану Матријошку.

 

Вечерњи програм укључује концерте матичног симфонијског оркестра Бољшој са познатим руским и српским уметницима. Досадашње фестивале обележило је учешће неких од најеминентмнијих савремених аутора и стваралаца, као што су – маестро Валериј Георгијев, пијанисти: Денис Мацујев, Александар Маџар, Јуриј Розума, виолинисти: Немања Радуловић, Роман Симовић, Аљона Бајева, Татјана Самуил, виолончелисти: Нарек Хакназаријан и Јустус Грим као и тенор Зоран Тодоровић, бенд Емир Кустурица и Но Смокинг Оркестра.