Rastko Obradović Quartet: The Northern Experience
16. 11. 2018.

KNJAŽEVSKO – SRPSKI TEATAR U 20:00

CENA ULAZNICE JE 400 DINARA U PRETPRODAJI, 600 DINARA NA DAN KONCERTA

 

Nova snaga na evropskoj džez sceni Rastko Obradović predstavlja svoj norveški kvartet nastao 2017. godine tokom njegovih studija na Norveškoj Muzičkoj Akademiji u Oslu. U okviru mini turneje u Srbiji ovaj sastav će održati koncerte u Kragujevcu (Knjaževsko-srpski teatar 16. novembra), Beogradu (Beogradska filharmonija, 17. novembra) i Novom Sadu (KC Lab, 20. novembra)

 

Rastko Obradović Quartet (SRB/NOR) nastao je 2017. godine u Oslu, tokom Rastkovih studija na „Norveškoj Muzičkoj Akademiji“ u ovom gradu. Rastko Obradović je u svojim dvadesetim već muzičar svetske klase. Odlikuju ga autentičan i upečatljiv ton kao i vanserijska improvizacija, što mu je donelo saradnju sa iskusnim muzičarima iz Srbije i inostranstva. Razvijao se pod snažnim uticajima Jan Garbareka, Majkl Brekera, Soni Rolinsa i Bojana Z sa kojim je ove jeseni objavio EP „Wabi Sabi“ za  AMP Music & Records AS iz Norveške. Kvartet čine još i Martin Sandvik Gjerde,  veoma mlad i aktivan pijanista na norveškoj džez sceni, Alexander Hoholm  jedan od najangažovanijih mlađih kontrabasista u Oslu i Raymond S. Lavik, izvanredno tražen džez bubnjar širom Skandinavije.

 

RASTKO OBRADOVIĆ
saksofon

Rastko, nova snaga na evropskoj džez sceni, neprestano dobija pozive za saradnju kao koncertni i studijski muzičar. Odlikuje ga autentičan i upečatljiv ton koji mu je otvorio vrata saradnje na iskusnim muzičarima iz zemlje i inostranstva. Tokom studija Rastko Obradović je razvio lične i profesionalne veze na norveškoj sceni učestvujući u brojnim projektima kao saksofonista, kompozitor, ko-autor, aranžer na koncertima i studijskim projektima. Nakon povratka u Srbiju, više navrata odlazio je u Norvešku kako bi učestvovao u raznim muzičkim projektima. Pažljivo birajući muzičare sa kojima sarađuje i projekte u kojima učestvuje (Bojan Z, Vasil Hadžimanov, Miloš Branisavljević kvartet, Raymond S. Lavik, Hermund Nygård, Simen K. Halvorsen, Schime Trio, Marko Đorđević…) Rastko gradi svoju reputaciju i ostavlja prostora za autorski projekat.

 

MARTIN SANDVIK GJERDE
klavir

Martin Sandvik Gjerde je norveški džez pijanista mađe generacije. Diplomirao je na Norveškoj Muzičkoj Akademiji u Oslu kod profesora kao što su HHelge Lien, Eyolf Dale i Espen Berg.

Martin je aktivan pijanista na norveškoj džez sceni sa bogatim iskustvom kako u modernom tako i u tradicionalnom džezu. Sa Rastkom sarađuje još od studentskih dana.

 

ALEXANDER HOHOLM
kontrabas

Alexander je jedan od najangažovanijih mlađih basista u Oslu. Nakon što je završio master studije 2017 na Norveškoj Muzičkoj Aademiji, Aleksander obilato koristi stečena znanja i veštine kao frilens muzičar. Iako veoma mlad ostvario je saradnju sa značajnim muzičarima među kojima su Andrew D’Angelo, Jim Black, Didrik Ingvaldsen, Børge-Are S. Halvorsen i mnogi drugi.

 

RAYMOND STORAUNET LAVIK
bubnjevi

Raymond S. Lavik (rođen u Bergenu, trenutno živi u Oslu) diplomirao je na uUniverzitetu u Stavangeru, i trenutno je na poslednjoj godini Master studija muzičkog izvođaštva.

Tokom 2015/16. boravio je u Danskoj na Nacionalnoj Muzičkoj Akademiji gde je nastupao sa muzičarima kao što su Marc Bernstein, Anders Mogensen i Martin Andersen. Tokom boravka u Danskoj, osvojio je tamošnju scenu na kojoj je bio jedan od najtraženijih bubanjara. Raymond je često na turnejama, kako u Norveškoj tako i u inostranstvu i prilično tražen bubnjar na norveškoj džez sceni.

 

Ulaznice za kragujevački koncert su  u prodaji u Studentskom kulturnom centru i na biletarnici pozorišta.