HOBBY HORSE
28. 10. 2021.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 21:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Hobby Horse је прогресивни/експериментални/crossover џез трио из Италијие који предводи нову италијанску џез сцену али му нису стране ни свирке по задимљеним андрегроунд рок клубовима. Током десетак година постојања објавили су седам албума који су наишли на признања критике а наступали су на важним фестивалима и клубовима широм Европе и Северне Америке укључујући Umbria Jazz, Jazzwerkstatt Graz, Sudtirol Jazz Festival, Ton Art Tirol, InJazz, Skilark Chicago, Jazz Estate Milwaukee и Ausland Berlin.

Бенд Hobbi Horse ствара музику која комбинује елементе free џеза, рока, амбијенталне и електронске музике. Богата искуства сваког од тројице музичара из бенда омогућавају им да се крећу између жанрова остајући ипак везани за своје џез почетке. Истражују границе звука користећи се инструментима као што су рекордер, глокеншпил, мелодика, звиждаљка…Захваљујући оваквом експериметисању, репертоар добија готово оркестарску димензију.

Hobby Horse су Дан Кинзелман (дувачки инструменти, глас, перкусије), Јое Рехмер (контрабас, клавијатуре, глас, перкусије) и Стефано Тамборрино ( бубњеви, перкусије, глас).
Улаз на концерт је слободан.