Blazin’ Quartet
03. 11. 2021.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА У 20:00

УЛАЗ ЈЕ СЛОБОДАН

 

Комбинујући оријенталну музичку филозофију са авантуризмом џеза, Blazin’ Quartet је створио јединствен звук, у распону од мелодичног до ритмичког, конкретног до апстрактног и акустичног до електронског. Изненађујући публику и критику од свог првог појављивања, освојили су неколико награда (Dutch Jazz Competition) и од тада су гостовали у Европи, Азији и Америци.
Пореклом из Амстердама, а сада са седиштем у Паризу, овај бенд не узима у обзир музичке границе. Мешају све шта воле и што прија како би повели слушаоца на пут око њиховог света. Њихова разноврсна европска позадина меша се са језиком џеза ослањајући се на мелодију и ритам, остављајући довољно простора за електронске елементе.

 

За време постојања они су награђени од стране „Holland Casino Jazz & Pop“, наступали су у Кини, Тајланду и Бразилу, затим на фестивалима као што су North Sea Jazz Festival и у бројним клубовима и просторима у Европи.
Њихов деби албум „Finding A Way“ (2009 Challenge) је изванредно примљен од стране медија јавности и ставио је бенд на мапу света. Године 2012. издали су други албум „Jalkan Bazz“(Challenge/Metropolis) који је продуцирао култни уметник – Рамбо Амадеус.
Бенд је почетком 2021. објавио албум “Sleeping Beauty” за MoonJune Records & Le Coolabel који овом турнејом промовишу.

 

Andreas Polyzogopoulos – труба
Manu Codjia – гитара
Mihail Ivanov – контрабас
Srđan Ivanović – бубњеви