Emma Morton & the Graces
6. 12. 2018.

KONTAKT GALERIJA SKC U 22:00
CENA ULAZNICE JE 300 DINARA, UZ INDEKS ILI ĐAČKU KNJIŽICU 200 DINARA

 

 

Škotska pevačica Emma Morton  je sve prisutnija na evropskoj muzičkoj sceni i njen rad postaje sve više prepoznatljiv. Emma je ušla u TOP 3 na italijanskim listama a poslednjih nekoliko godina pojavila se na glavnim televizijskim i radio stanicama. Sarađivala je i nastupala s međunarodnim umetnicima, kao što su Olli Murs, Paolo Nutini, Alehandro Eskovedo i Glen Hansard.

Mračne, seksi pesme Emme Morton pronašle su put u svom poslednjem albumu Bitten by the Devil, objavljenog 11. maja. Debitantski album benda je monomitsko putovanje gde je izložen svet ljubavi i mržnje, straha i želja, ugnjetavanja i slobode, i proslavljen sirovim i hipnotičkim miksom zvuka džeza, roots-rock-a i uticajima folka, pevanim na škotskom dijalektu.

Album je napisala i producirala Emma, sa bendom koji čine bubnjar Piero Perelli i gitarista Luca Giovacchini. Debitantski album grupe obeležili su posebni gosti i saradnici kao što je Raphael Gualazzi, svirajući klavir u „Dirty John“, Gabriele Evanglista, jedan od najnovijih kontrabasista na džez sceni, Grammy dobitnik  Gene Paul i čuveni Antonio Gramentieri (Sacri cuori, Don Antonio).

Ovaj album istražuje i proslavlja ideju“prelepih zagađenja“; tama ukorenjena u našoj prošlosti i sadašnjem trenutku se ujedinjuje sa svetlucavim sjajem egzotičnih svetova i zvucima Amerikane, koji pokreću naše strasti i imaginaciju kroz bioskopske ekrane i stare rekordere naše mladosti.