Dan Stuart (USA) with Don Antonio (ITA)
03. 04. 2019.

KONTAKT GALERIJA SKC U 21:00

ULAZ JE BESPLATAN

 

Legendarni frontmen američke grupe Green on Red – Dan Stuart koji je u dosadašnjoj karijeri objavio preko trinaest albuma, bilo da je u pitanju Green or Red, Danny & Dusty (gde mu društvo pravi Steve Wynn iz benda The Dream Syndicate) ili kao solo umetnik, održaće koncert u Kontakt galeriji SKC-a, u sredu, 3. aprila sa početkom u 21 čas.

On dolazi u sklopu svoje evropske turneje na kojoj promoviše aktuelni album „The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings“, gde će nastupati kao duo uz pratnju impresivnog italijanskog gitariste i producenta Antonia Gramintijerija (Don Antonio).

Antonio Gramentijeri (Antonio Gramentieri), jedan je od najcenjenijih muzičkih producenata i gitarista nove italijanske scene koji uspešno kombinuje sever i jug, bluz i džez atmosferu, Afriku i Mediteran, starinsku filmsku muziku i folk, te na taj način određuje zvuk moderne Italije kao toplu, neuhvatljivu, tajanstvenu i intrigantnu pojavu.

Najpoznatiji je po radu u bendu Sacri Cuori, međutim u dosadašnjoj karijeri sarađivao je, kako u studiju, tako i na samoj sceni, sa respektabilnim imenima kao što su Ričard Bakner (Richard Buckner), Den Stjuart (Dan Stuart), Hugo Race Fatalists, Teri Li Hejl (Terry Lee Hale), Alehandro Eskovido (Alejandro Escovedo), JD Foster, David Hidalgo, Džim Keltner, Mark Ribo (Marc Ribot) i mnogim drugim.