Serbia Raw
20. 06. 2019.

Kontakt galerija u 20:00
Promocija fotografske knjige Serbia Raw foto-kolektiva Belgrade Raw iz Beograda.

 

Na promociji govore članovi kolektiva Luka Knežević-Strika i Mane Radmanović.

 

U periodu od 2014-2017. godine, u okviru istoimenog projekta, posetili smo 13 gradova u Srbiji, a pod drugim projekatima posetili smo i Jagodinu i Belu Crkvu. U svim gradovima smo uz pomoć lokalnih partnera, održavali dvodnevnu fotografsku radionicu, na temu dokumentarne fotografije, kontekstualizacije fotografija u šire celine i značaja formiranja foto-arhiva.

U Kragujevcu smo u četvrtom ciklusu održali radionicu 2017. godine u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom Kragujevac.

Za nas je ovo bila prilika da upoznamo Srbiju i to ne samo kroz fotografije polaznika radionica, kojih je bilo ukupno 149. U svaki grad išli smo sa željom da ga osetimo, doživimo i razumemo, naravno sve vreme služeći se alatom koji najbolje umemo da koristimo. Ovu godinu posvetili smo tome da materijal nastao za vreme prethodne četiri godine uobličimo u foto knjigu, koju vam ovom prilikom predstavljamo.

Sve faze projekta, uključujući i ovogodišnju fazu produkcije knjige, podržalo je Ministarstvo kulture i informisanja republike Srbije.