FUNK SHUI
20. 05. 2022.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 21:00

ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ ЈЕ 300РСД

 

Из срца Македоније долази нам FUNK SHUI, колектив довољно знатижељан да непрекидно ради на изоштравању својих вештина у проналажењу нових начина музичког изражавања.

FUNK SHUI је настао 2010. године. Кроз њихове нумере протеже се џез, реп, рок, индие поп па су они жанровски све само не хомогени. Слобода како лирике, тако и музике је заштитни знак овог бенда и она му даје једну целовиту слику.
Одскочна даска за њих је био сингл МЕТЕОРИ који је проглашен за Сингл године 2020, од стране регионалне публике музичког портала “Балканрок”. Издања која имају иза себе су албум првенац “Aether” 2012., а затим и “R.Е.М.” 2015., као и ЕП “Импулс” 2018. и може се рећи да састав презентује нешто што је тешко дефинисати као један жанр, већ више као осећај и узрок.

Тренутно спремају трећи по реду студијски албум, који најављују управом синглом МЕТЕОРИ. У међувремену су се афирмисали на познатим европским фестивалима као што су: MENT Ljubljana, PIN Music Conference, Athens Music Week, Eurosonic ESNS, Mondo.NYC и недавно Sound City у Ливерпулу. Нумере које су бенду дала препознатљивост и на домаћој сцени, осим сингла Метеори, су Не Време и Ветер.