Dobra Genetika
+ Cactus Fields
ODLOŽENO DO DALJEG
27.06.2020.

LETNJA SCENA SKC

ULAZ JE BESPLATAN

 

 

Cactus Fields je grupa iz Gornjeg Milanovca koja postoji više od godinu dana. Bend je trio, čiju trenutnu postavu čine David Tadić (bas), Stevan Marinković (bubanj) i Đorđe Dabić (gitara, glas). Od osnivanja, u kontinuitetu nastupaju po klubovima i festivalima u celoj zemlji. U avgustu 2019. su izdali svoj debi singl „U glavi”.

 

 

Dobra Genetika je bend iz Gornjeg Milanovca koji je nastao marta/aprila 2019. godine i radi u sastavu: Ivan Kovačević (gitara) , Boban Kecović (bas), Mirko Šćepanović (bubanj), Milica Vukelić (glas, usna harmonika) . Nakon višemesečnih proba i rada na pesmama, krajem decembra prošle godine zaokružili su materijal za snimanje albuma za koji su izabrali 9 pesama. Od početka ove godine održali su dva koncerta na kojima su se prvi put predstavili publici u ovom sastavu.
Gitarista benda, sa višedecenijskim sviračkim i autorskim iskustvom, uigrana ritam sekcija iz Plišanog Mališana, kao i nebrušeni, razuzdani ženski vokal, svako ponaosob, svojim muzičkim afinitetom doprineli su stvaranju novog, originalnog izraza. Njihovu muziku je teško svrstati u određeni žanr, jer su pesme, iako objedinjene jedinstvenim zvukom, stilski različite, i osim rokenrola u pesmama se mogu prepoznati različiti muzički uticaji od fanka do panka.