BEHIND THE SONG
03. 08. 2023.

21:00, Kontakt galerija SKC

Ulaz slobodan

 

BEHIND THE SONG је јединствени музички програм осмишљен од стране Александре Денда и Катарине Пејак, двеју српских кантауторки са интернационалним адресама, који истражује дубље значење песама и открива приче иза њих.

Кроз формат Songs in a Round („песме у кругу“), који је настао у кантауторској заједници у Нешвилу, публика ће имати прилику да сазна више о песмама него што саме песме откривају.

Катарина и Александра, наше међународно афирмисане музичке уметнице, повезане су љубављу према стварању музике и самом процесу који томе претходи.

Кроз програм BEHIND THE SONG изводиће своје песме како соло, тако и удуету, а између нумера ће се одвијати дискусија о самом процесу стварања, откривајући детаље, инспирацију и приче које су обликовале ове песме.

 

Александра Денда је соул/џез кантауторка чије се музичко стваралаштво нашло на пројектима номинованим за Греми, Латин Греми и Еми награде. Након стипендијом награђених студија на Берклију у Бостону, Александра је седам година била базирана у жаришту светске музичке сцене – Њујорку. Тренутно живи на релацији између Шпаније и Швајцарске и завршава Мастер студије из музикотерапије. Александрину каријеру употпуниле су многобројне сарадње са истакнутим музичким уметницима по Америци (Patrice Rushen, Marko Djordjevic & SVETI, Women of the World, Joey Blake, Jose Merce, Thana Alexa, Antonio Sanchez, Albino Mbie, Big Mike (of American Idol)), као и наступи у неким од најпроминентнијих концертних хала и клубова – Карнеги хол, Кенеди Центар, МоМА музеј, Blue Note Jazz Club, Седиште Уједињених Нација.

 

Катарина Пејак је кантауторка и пијанисткиња позната по свом еклектичном приступу блуз музици. Нижу и средњу музичку школу завршила је у Београду, након чега су уследиле студије на Беркли музичкој академији у Бостону (смер songwriting), где јој је била додељена награда катедре за достигнуће у писању песама. Катарина укупно има 4 албума и једно мини-издање, а од 2019. године снима за Ruf records, водећу европску издавачку кућу у домену блуз музике. Учествовала у бројним пројектима у Србији који се тичу музичке едукације, од којих је најистакнутији Campfire collective, 2021. године. Тренутно живи у Француској, где припрема снимање новог албума.