Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
30. 10. 2020.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR

CENA ULAZNICA: PRETPRODAJA 1,000 RDS: NA DAN KONCERTA: 1,200 RSD

 

NOVI ALBUM, NOVI GLAS
-NOVA ERA-

“Pauza u kojoj se svet našao zatekla nas je u punom poletu ka novim osvajanjima, novim izazovima i starim snovima. Novi član ove velike familije, Margherita Abita, unela je svežinu, mladost i neku novu energiju koju želimo da što pre podelimo sa svetom”
𝓑𝓪𝓻𝓬𝓮𝓵𝓸𝓷𝓪 𝓖𝓲𝓹𝓼𝔂 𝓑𝓪𝓵𝓴𝓪𝓷 𝓞𝓻𝓬𝓱𝓮𝓼𝓽𝓻𝓪

Jedan od miljenika publike širom sveta, međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, usled mnogobrojnih otkazanih koncerata i turneja, poslednje mesece koristi u pripremi novog albuma, čija prezentacija počinje krajem oktobra tamo gde to i doliči, u srcu Balkana.
NOVA ERA, njihov šesti studijski album oslikava ono što članovi benda osećaju nakon promene vokalnog soliste i kao posledice iskustva stečenog proteklih godina.
Osim obrade dragulja balkanske muzike, “Marijo deli bela Kumrijo” koja je kao prvi singl izašla pre objavljivanja albuma i za koju je spot snimljen kao moderno viđenje jedne stare priče, na albumu se nalaze još 12 pesama na rumunskom, romskom, ruskom, srpskom, makedonskom, grčkom i turskom jeziku. Instrumentalna snaga orkestra je ostala netaknuta, kao žila kucavica ritmova istočne Evrope, Bliskog istoka i Mediterana.
Turneja počinje u Sofiji 29-og oktobra, da bi odmah zatim prešla i u Srbiju, gde će se koncerti održati u navedenim gradovima:
Petak 30.10. KRAGUJEVAC, Knjaževsko-srpski teatar
Nedelja 1. 11. SOMBOR, Narodno Pozorište
Utorak 3. 11. BEOGRAD, Dom Omladine
Sreda 4. 11. BEOGRAD, Dom Omladine
Petak 6.11. NOVI SAD, Pozorište Mladih

“Prioritet svakog koncerta je ostao nepromenjen. Učiniti sve što je u našoj moći da publika uživa u muzici na način na koji uživamo i mi….PUNIM SRCEM, i da sa koncerta ode makar malo drugačija nego što je na njega došla.
Dodatni cilj ove turneje je da pokažemo svetu da smo tu, da se nećemo predati i da nema tog straha koji će savladati osnovne ljudske potrebe slobodnog čoveka..”
𝓘𝓿𝓪𝓷 𝓚𝓸𝓿𝓪č𝓮𝓿𝓲ć, (𝓴𝓸𝓷𝓽𝓻𝓪𝓫𝓪𝓼𝓲𝓼𝓽𝓪)

Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Srbije, bend sačinjavaju Margherita Abita, pevačica sa Sicilije, Daniel Karbonbelj, klarinetista iz katalunje, violinista Pere Nolasc iz katalunje, harmonikaš Mattia Skiroza iz Italije, Julien Chanal, gitarista iz Francuske i Stylianos Togias, perkusionista iz Grčke.