Поетски диптих Марије Миладиновић
17. 04. 2024.

Контакт галерија СКЦ, 20:00

Разговор са ауторком

Збирке песама „Бродвеј под светлима мобилних телефона” и „Пита од џеза” позоришне глумице и педагошкоње Марије Миладиновић, коначно су пронашле пут до читалаца.

-“Пита од џеза” настала је још 2015. године, и у њој још проналазим себе и свој песнички стил. Збирка „Бродвеј под светлима мобилних телефона” припремана је лагано, али су песме далеко јасније, истргнуте су цртице из живота, и њен највећи квалитет лежи у томе, што сам успела да свој живот преточим у поезију. Оно што им је заједничко, то је љубав према уметности и дефинисање мене као уметнице, истакла је Марија Миладиновић.

Збирке су издање “Нове Артие” из Параћина, уредник је Владица Миленковић, рецензију за „Питу од џеза“ писала је књижевница Ана Вучковић Денчић, док је коментар за „Бродвеј“ писао музичар Дејан Пејовић Пеја. Промоција је одржана у организацији Установе културе Ћуприја.

Марија Миладиновић (1990, Ћуприја) је позоришна глумица и драмска педагошкиња. Завршила је Академију уметности у Новом Саду. Стални позоришни ангажман има у Градском позоришту Јагодина. При Установи културе води Школу глуме Ћуприја. Активно се бави проблемима младих, промишља о њима и труди се да позоришним методама и радионичарским радом допринесе бољитку живота младих људи у малом граду. Чланица је Савета за младе при Општини Ћуприја и Уметничког савета Градског позоришта Јагодина. Свој поетски израз описује као нешто између дневничког записа и списка за куповину.