Газорпазорп + Луфтер
12. 04. 2024.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА У 21:00

 

 

Газорпазорп је рок бенд основан крајем 2016. године у Београду, који је добио име по измишљеној планети из америчког анимираног научнофантастичног ситкома Рик и Морти. Њихов звук се налази негде између пост-пунка, нојз рока, пост-хардкора и индија. Године 2018. издају самостално своје прво издање, ЕП од песама под именом „Газорпазорп“. Своје друго издање „Од ваздуха и сунца“ издају за љубљански Moonlee records 2020. године. Чланови су Хали Гали колектива, који окупља извођаче из Београда, организује концерте, издаје музичке компилације. Иза себе имају велики број концерата по земљи и региону а тренутно раде на стварању новог албума.

Луфтер је крагујевачки алт/инди бенд настао 2022.године. Дебитантски ЕП „Облак у нама“ објављен је у мају 2023.године. Након наступа широм Србије, свирају премијерно у свом граду где ће промовисати свој ЕП. Њихова музика се прелива на елементе различитих музичких жанрова.
Луфтер чине: Стефан Димитријевић (гитара,вокал), Марко Стојановић (бас гитара,вокал), Вукашин Милинковић (бубањ,вокал) и Марта Филиповић (синт,вокал).