Пријем нових чланова
Крагујевачко певачко друштво
3. 09. 2018.

Кутијa шибица – понедељком и четвртком од 20:00 до 22:00

 

Крагујевачко певачко друштво основано је 2014. године, али се већ на самом почетку својим квалитетом и иновативним приступом наметнуо на уметничкој и музичкој сцени града. Хор убрзо постаје препознатљив захваљујући бројним наступима, концертима и наградама. Неки од најзапаженијих наступа били су на крагујевачком ОКТОХ-у, на такмичењу Хорови међу фрескама, на ком освајају прву награду „Војислав Илић”, затим 2017. у Белорусији, на Међународном православном хорском фестивалу Каложска Благовест, у граду Гродно, где освајају треће место, као и заједнички концерт са Омладинским хором у Инголштату. Веома промишљено и сигурно раде на себи и својој жељи да допринесу културном животу града Крагујевца, али и читавог региона. Њихов наступ са Крагујевачким оркестром, на ком је изведен Моцартов Реквијем, 2016. године, проглашен је културним догађајем године, а свакако је био и један од најзапаженијих и најпосећенијих.

 

Чланови хора су љубитељи хорске музике, млади ентузијасти са снажном жељом да допринесу разноврсности и свежини савремене културне и музичке сцене града и шире. Измештањем својих концерата из стандардних простора, новим садржајима обогаћују нове просторе, креирајући њихов нов и потпуно измењен визуелни идентитет. Кроз бројне наступе хор негује сарадње и пријатељства са другим ансамблима и институцијама и на тај начин, кроз размену креативних идеја и искустава, обогаћује свој програм и репертоар.

 

Уметнички руководилац је Ђорђе Цатић, професор солфеђа и теорије музике у Музичкој школи „Др Милоје Милојевић” у Крагујевцу.