VIII Кулиса
Љуљај ме нежно
одлука о наградама

Још једна Кулиса за памћење!

Памтићемо је по сјајним представама, маштовитим и талентованим учесницима, по осмесима, загрљајима, сусретима, новим и старим пријатељствима!

 

На завршетку фестивала стручни и жири учесника доделили су награде најбољима.

СТРУЧНИ ЖИРИ, у саставу ─ Тијана Грумић, Сања Матејић и Милан Колак, доделили су селдеће награде:

-Прва награда за најбољу представу у целини ─ 2:14, Драмски студио младих Градског позоришта Бечеј

-Друга награда за најбољу представу у целини ─ РУЧНИ РАД ИЛИ ТАЈНА ЈЕДНОГ ПИСМА, Глумачки атеље Дома културе Чачак

-Трећа награда за најбољу представу у целини ─ КУЋИ, Академско позориште СКЦ Ниш

-Награда за најбољу режију ─ ИГОР ПАВЛОВИЋ, за представу 2:14, због промишљеног, маштовитог и пажљивог приступа тексту, али и изузетно пажљивог рада са глумицама и глумцима, као и посвећености свим сценским елементима представе.

-Награда за најбољу улогу ─ ВАЛЕНТИНО ОЉАЧА, за улогу Николе Вратила у представи Сан летње ноћи, Позоришта Миливоје Живановић Центра за културу Пожаревац, због изузетне харизме, глумачке вештине, маштовитости и креативности, али и сигурности у глумачкој игри којом носи целу представу на својим раменима.

-Награда за најбољу улогу ─ АНЂЕЛА АНДРИЈЕВИЋ, за улогу Тање Риђе, у представи Кући, Академског позоришта СКЦ Ниш, због аутентичности и једноставности израза у извођењу изузетно тешког глумачког задатка.

-Специјална награда за колективну игру ─ ансамбл представе 2:14, Драмског студија младих Градског позоришта Бечеј, због прецизности и уиграности, односно израженог тимског духа који доноси да све извођачице и извођачи играју као један и раде једни за друге, тиме истичући важност сваког елемента и актера ове представе.

-Специјална награда за глумачки израз ─ МАРИЈА ТОМОВИЋ за улогу Госпођице Птипа у представи Ручни рад или тајна једног писма, Глумачког атељеа Дома културе Чачак, због лакоће игре, изузетне харизме, једноставности и присутности на сцени.

-Специјална награда за глумачки израз ─ СРЂАН ТОМИЋ, за улогу професора и Деда Мраза, у представи 2:14, Драмског студија младих Градског позоришта из Бечеја, због разноликости глумачког израза којом успева да на сцену донесе два потпуно различита лика, али и глумачка стила, као и изузетног сценског покрета којим суверено влада.

 

ЖИРИ УЧЕСНИКА доделио је следеће награде:

-Награда за најбољу представу у целини ─ 2:14, Драмски студио младих Градског позоришта Бечеј.

-Награда „Милева Жикић” за глумачку бравуру ─ МИЛИЦА МИТИЋ, за улогу Близанчета у представи Кући, Академског позоришта СКЦ Ниш.

-Награда „Драгомир Бојанић Гидра” за глумачку бравуру ─ АЛЕКСА СТОЈИЉКОВИЋ, за улогу Синета у представи Кући, Акадмског позоришта СКЦ Ниш.