VII Кулиса – Не буљите тако романтично!
НАГРАДЕ

После 4 дана изврсних представа, сјајне енергије и незаборавне атмосфере, не желимо да кажемо да је VII Кулиса затворена, већ да је VIII отворена! На самом завршетку фестивала, стручни жири и жири учесника доделили су награде најбољима!

СТРУЧНИ ЖИРИ, у саставу – Миона Марковић, Петар Михајловић и Милош Унић, доделили су следеће награде:
-Прва награда за најбољу представу у целини – представа ЕПИТАФ, у извођењу Градског позоришта СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА
-Друга награда за најбољу представу у целини – представа КАНАТА/М’РШ У ПОЗОРИШТЕ, у извођењу ДИС ТЕАТРА, БАЊАЛУКА
-Трећа награда за најбољу представу у целини – представа НИГДЕ НИКОГ НЕМАМ, у извођењу АКАДЕМСКОГ ПОЗОРИШТА БРАНКО КРСМАНОВИЋ, БЕОГРАД.
-Награда за најбољу режију због промишљеног и заокруженог редитејлског поступка- МИРОСЛАВ ПЕТРОВИЋ, за представу ЕПИТАФ, Градског позоришта СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА.
-Награда за најбољу женску улогу због одмерене глумачке игре и бриљанте партнерске игре – МИЛИЦА КОСТАДИНОВИЋ за улогу СЕКЕ у представи ЛАКИ КОМАД, у извођењу АКАДЕМСКОГ ПОЗОРИШТА СКЦ НИШ.
-Награда за најбољу мушку улогу због аутентичне сценске присутности, али и верујуће глумачке игре која је током изведбе постала упориште целог ансамбла – АЛЕКСАНДАР СТОШИЋ за улогу ВЕСЕЛИНА у представи ЕПИТАФ, Градског позоришта СМЕДЕРЕВСКА ПАЛАНКА.
-Специјална награда за колективну игру због храброг и пожртвованог суочавања са прикладно изабраном темом – ансамбл представе РАЗРЕДНИ НЕПРИЈАТЕЉ, у извођењу ДРАМСКОГ ОМЛАДИНСКОГ СТУДИЈА, БЕЧЕЈ.
-Специјална глумачка награда због доследне и прецизне сценске игре – САЊА ДОЈЧИНОВИЋ, у улози ЛОВОРКЕ у представи ЕПИТАФ, у извођењу Градског позоришта СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ
-Специјална награда за младалачку свежину и озбиљан приступ развоју лика – СРЂАН ЋИРИЋ, за улогу МАРКА, у представи КАНАТА/М’ РШ У ПОЗОРИШТЕ, у извођењу ДИС ТЕАТРА, Бањалука.

 

ЖИРИ УЧЕСНИКА доделио је следеће награде:
-Награда за најбољу представу у целини – представа КАНАТА/М’РШ У ПОЗОРИШТЕ, ДИС ТЕАТАР БАЊАЛУКА.
-Награда за глумачку бравуру Милева Жикић – ЛАНА ЂУРИЧКОВИЋ за уллогу САРЕ, у предстви, НИГДЕ НИКОГ НЕМАМ. АКАДЕМСКОГ ПОЗОРИШТА “БРАНКО КРСМАНОВИЋ
-Награда Драгомир Бојанић Гидра за глумачку бравуру – СРЂАН ЋИРИЋ за улогу МАРКА у представи КАНАТА/М’РШ У ПОЗОРИШТЕ, ДИС ТЕАТАР БАЊАЛУКА.