VI фестивал аматерских позоришта
Златна кулиса
12-15. 3. 2020.

ПРИЈАВЕ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФЕСТИВАЛУ

 

Студентски културни центар Крагујевац ће и ове године бити носилац Фестивала аматерских позоришта Златна кулиса, шестог по реду. Фестивал ће се одржати у периоду од 12. до 15. марта. И овога пута, циљ фестивала је представљање неких од најбољих савремених аматерских и академских театарских остварења региона. Иако релативно млад фестивал, Кулиса је за кратко време привукла пажњу великог броја аматерских и академских позоришта читавог региона и успешно се позиционирала на мапи регионалних фестивала који промовишу и афирмишу аматерско бављење позоришном уметношћу.
Циљеви фестивала су:
– подстицање масовности и квалитета позоришне продукције на пољу аматеризма.
– креирање оквира за окупљање позоришних ентузијаста и размену искустава, креативних импулса, идеја и планова о путевима развоја позоришног аматеризма;
– утицај на репертоарску политику позоришних ансамбала, која ће најбоље одражавати културне тековине региона и пратити достигнућа домаће и светске драмске књижевности и позоришног живота;

Одлуку о овогодишњем репертоару фестивала доносиће, заједно са Уметничким саветом, селектор фестивала Драган Јаковљевић, редитељ Књажевско-српског театра. А одлуку о најбољима, као и претходних година, доносиће два жирија:
– Стручни жири, у саставу три члана, три еминентна представника позоришне и филмске уметности
– Жири учесника, који чини по један од представника сваког ансамбла.
На фестивалу може да учествује највише 8 представа које ће се такмичити за награде.То значи да ће ти чланови имати обавезу да прате све представе, а трошкове њиховог смештаја и исхране сносиће организатор.

Уколико сте заинтересовани за учешће на фестивалу, неопходно је да, најкасније до 14. фебруара, доставите попуњену пријаву, 4 фотографије, као и линк за снимак представе, на основу чега ће селектор и Савет фестивала одлучити о Вашем учешћу  и о својој одлуци Вас обавестити најкасније до 21. фебруара. Такође, веома је важно да глумачка постава представе приказане на снимку буде планирана и за само потенцијално извођење на фестивалу, уз максимални изузетак до две алтернације.

Трошкове пута сноси учесник фестивала, а трошкове исхране и све остале трошкове сноси организатор, СКЦ Крагујевац.

Пријаву и линк можете послати на мејл адресе:

jelena@skckg.com

goca@skckg.com

Контакт телефони:

034/336-122 и 034/335-050  Јелена Крстић, уредник аматерских делатности СКЦ-а; Гордана Комарица, организатор програма СКЦ-а.