IX фестивал аматерских позоришта Кулиса
14−17. 03. 2024.

пријаве за учешће на фестивалу

 

Са великим задовољством вас обавештавамо да нам се ближи Кулиса! Дани када Студентски културни центар Крагујевац постаје место сусрета заљубљеника у позоришну уметност и бројних актера аматерске позоришне сцене Србије и региона.

 

Фестивал је такмичарског карактера и планиран је за период од 14. до 17. марта 2024. године.

 

Уколико сте заинтересовани за учешће на фестивалу, неопходно је да најкасније до 9. фебруара попуните пријаву на линку .  У оквиру пријаве налази се и део у ком је потребно доставити линк ка видео-снимку представе, а веома је важно да глумачка постава представе приказане на снимку буде планирана и за само потенцијално извођење на фестивалу, уз максимални изузетак до две алтернације.

 

Селектор фестивала, редитељ Драган Јаковљевић и Савет фестивала одлучиће о вашем учешћу и о својој одлуци вас обавестити најкасније до 23. фебруара.

 

На фестивалу може да учествује највише 8 представа које ће се такмичити за награде, а представе ће оцењивати два жирија:

– стручни жири у саставу од три члана, три еминентна представника позоришне и филмске уметности;

– жири учесника, који ће сачињавати по један члан из сваког ансамбла. То значи да ће ти чланови имати обавезу да прате све представе, а трошкове њиховог смештаја и исхране сносиће организатор фестивала.

 

 Као и претходних година, жеља нам је да публици представимо нека од најбољих аматерских и академских театарских остварења, као и да:

– подстичемо масовност, квалитет и континуитет продукције позоришног аматеризма у региону;

– утичемо на размену искустава и креативних импулса, подстичемо окупљање позоришних ентузијаста и тако креирамо атмосферу у којој ће се размењивати мисли, идеје и планови о развојним путевима позоришног аматеризма;

– утичемо на репертоарску политику позоришних ансамбала, која ће најбоље одражавати културне тековине региона и пратити достигнућа домаће и светске драмске књижевности и позоришног живота.

 

Све додатне информације можете добити путем имејл адреса jelena@skckg.com и goca@skckg.com.

Контакт телефони: 034/336-122 – Оливера Дабић, уредник програма аматерских делатности СКЦ-а, Гордана Комарица, организатор програма СКЦ-а.