Чланови жирија за 9. Кулису
14−17. 03. 2024.

Чланови жирија који ће одлучивати о представама на фестивалу „Кулиса“

 

Јована Беловић  је позоришна, телевизијска, филмска и гласовна глумица. 

Рођена је 1989. године у Београду. Након завршене средње школе уписује Академију Уметности у Новом Саду, одсек глума у класи професорке Јасне Ђуричић и Сање Ристоћ Крајнов. После основних студија, наставља своје школовање на мастер програму проф. Радослава Ралета Миленковића. Професионалну каријеру започиње у Суботичком Народном Позоришту, где током три сезоне игра улоге у комадима Нушића, Молијера, Аристофана,  Шекспира… Наредну сезону започиње као члан Југословенског драмског позоришта, где наставља сарадњу са великим бројем редитеља, употпуњијући свој репертоар представама домаћих аутора и страних писаца, од којих се свакако издвајају Румена Бужаровска, Вилијам Шекспир, Љубимор Симовић, Гинтер Грас и многи други. Значајне улоге остварује и у сарадњи са Народним позориштем у Београду, Битеф театром, Сомборским Народним Позориштем, Хеартефакт продукцијом. Филмску и телевизијску каријеру красе улоге у серијама Клан, Војна Академија, Тунел, Попадија, Посета, Тајна винове лозе, Константиново Раскрсшће…

 

Павле Терзић је позоришни и филмски редитељ.

Рођен 1995. године у Београду. По занимању је позоришни и филмски редитељ, дипломирао 2020. године на Факултету драмских уметности у Београду, катедра за позоришну и радио режију. Два пута су текстови младих писаца у његовим режијама, отварали ФИСТ (Фестивал интернационалног студентског театра) у Београду док су његове испитне представе, гостовале на студентским фестивалима у земљи и региону. Пред крај студија, посећује пети међународни семинар позоришних школа Урала у Јакетеринбургу (Русија), док у оквиру поменуте лабораторије, у сарадњи са тридесет и три Руска студента глуме, режира свој ауторски пројекат “Свет са Нама”. Након завршених студија ради на неколико филмских и телевизијских пројеката, обављајући функцију асистента редитеља, кастинг директора &амп; менаџера, редитеља. У јуну 2022. године, режира своју прву професионалну представу у Београдском позоришту Атеље 212, да би у мају прошле године, његов дебитански дугометражни документарни филм “Бајка бесповратног времена”, имао светску премијеру на фестивалу Белдоцс у Београду.

 

Марија Ракочевић је позоришна глумица и драмска списатељица. 

Рођена је 1986. године у Крагујевцу. Дипломирала глуму на Факултету уметности у Приштини са седиштем у Косовској Митровици у класи професора Божидара Димитријевића. Постала стални члан Књажевско-српског театра 2003. године. У периоду од 2010. до 2012. године игра у Позоришту за децу Крагујевац у представама Трчи, трчи Трчуљак (Јован Царан), Шехерезада (Џон Мердок, Пјер Валтер Полиц), Радознало слонче (Р. Киплинг, Тодор Валов). Учествовала у поеми Нисам крив што сам жив Ђорђа Милосављевића у режији Слађане Килибарде на Великом школском часу у Шумарицама 2018. године као и у представи Ратни дневник при обележавању 100 година од ослобођења Крагујевца у Првом светском рату. Учествовала у снимању радио драма и сонета 2020. године у режији Марка Мисираче, Књажевско-српски театар и радио Златоусти. У Позоришту у акцији – Форум театра Београд остварила улогу Црне у представи Друга генерација Миреле Павловић. Играла је Лорелај/Елзу у представи Звала се Лорелај Израела Хоровица у режији Александра Милојевића. У представи Да се ја питам Бард театра у којој су играли и професионални глумци и млади глумци аматери играла улоге Јадранке и Зорке, била асистент режије и руководила глумачком радионицом за младе. Добитница је награде прошлогодишњег Хартефактовог дванаестог по реду конкурса за најбољи савремени ангажовани целовечерњи драмски текст под насловом „Жена веже реп“.