Порто Морто
16. 06. 2022.

Састав Порто Морто је на промотивној турнеји трећег албума ПОРТОПОП посетио и Крагујевац крајем априла 2022. У емисији СКЦ квАрт разговарали смо о настанку и промоцији овог издања, одласцима на турнеје и плановима за будућност.
Нумере:
1. Couchsurfing
2. Суперљепило
3. Чекам их

Порто Морто је све јаче име на регионалној музичкој сцени, а иза имена крије се седмерац чији је жанровски правац тешко дефинисати, а када би то покушали могли би рећи да се темељи на мешавини прогресивног попа, арт рока и инди електронике.
Порто Морто једно је од највећих изненађења у последње време што се домаће музичке сцене тиче. Фантастично прихваћен албум Портофон (2019.), с ког на прву осваја сарадња с Дарком Рундеком на синглу Ходај, донео им је три номинације за Порин. Препознатљивост граде и по наглашеном визуалном изразу који је у детаље разрађен у видеоспотовима и на сцени. Новим албумом ПОРТОПОП дефинисали су нови звук, нови сценски идентитет, али и нову еру своје каријере.
ПОРТОПОП је најављен свежим сингловима чекам их, вријеме је за чилање и фатаморгана који су попраћени одличним спотовима снимљеним у сопственој продукцији. Албум је проглашен једним од најбољих регионалних албума у 2021. од стране више портала и критичара, а поводом промоције у марту напунили су загребачку Творницу Културе и направили концерт за памћење. У истом месецу освојили су Порина за најбољи алтернативни албум 2021. године.