Крагујевачко певачко друштво
Аудиција – Шта радиш од 8 до 10?

8. и 15. 10. 2021.

Кутија шибица, у 20:00

Уколико одлучите да своје слободно време поделите са нашим хором, очекују вас заједничко певање, дружење, наступи и путовања.

 

Крагујевачко певачко друштво основано је 2014. године, али се већ на самом почетку својим квалитетом и иновативним приступом успешно позиционирао на уметничкој и музичкој сцени града. Хор убрзо постаје препознатљив захваљујући бројним наступима, концертима и наградама. Крајем 2017. године хор постаје део Студентског културног центра Крагујевац, настављајући да надограђује свој репертоар и програмске активности као део програмског концепта СКЦ-а. Хор првенствено чине млади ентузијасти са снажном жељом да допринесу разноврсности и свежини савремене културне и музичке сцене града и шире.

 

Неки од најзапаженијих наступа били су на крагујевачком ОКТОХ-у, на такмичењу Хорови међу фрескама, на ком освајају прву награду „Војислав Илић”, затим 2017. у Белорусији, на Међународном православном хорском фестивалу Каложска Благовест, у граду Гродно, где освајају треће место, као и три заједничка концерта са Омладинским хором из Инголштата, један одржан у Крагујевцу, а два у Инголштату. Наступ хора на концерту са Крагујевачким оркестром 2016. године, на ком је изведен Моцартов Реквијем, проглашен је културним догађајем године, а свакако је био и један од најпосећенијих.

 

Све додатне информације на телефон 061 2080817.
Добро дошли!