Гостујућа радионица – Исидора Станишић, кореограф
19. 01. 2019.

Сала ПМФ-а у 17:00

 

На првој у низу планираних гостујућих радионица, Драмска секција СКЦ-а угостиће играча и кореографкињу Исидору Станишић. Циљ организовања гостујућих радионица, са еминентним позоришним уметницима и ауторима као предавачима, свакако је упознавање чланова Драмске секције СКЦ-а са свим аспектима позоришног стваралаштва. Тематски фокус предстојеће радионице је на сценском покрету и савременом плесном изразу.

Исидора Станишић рођена је 1975. у Београду. Завршила је Балетску школу Лујо Давичо у Београду као ђак генерације. По завршетку школовања опредељује се за савремени плесни израз за који се усавршава у иностранству као стипендиста Националног кореографског центра у Монпељеу, стипендиста Web Dance-a у Бечу и стипендиста Гете института за Global Dance у Дизелдорфу.

Данас се савременом игром бави као играч, кореограф и педагог. Остварила је многобројне улоге у савременим плесним и драмским представама међу којима су: Коло около кактуса, Похвала лудости, Плеј, Листа сумњивих (БИТЕФ Театар), Нижински, Плава птица (ЈДП), Копиле, Шија црне мачкице, Балканска пластика, Лимени добош (Народно Позориште), Сонети, Валцери, Бацање коцке, Организација рада (КПГТ)… Као аутор-кореограф креирала је између соталих: Копиле, Лимени добош (Народно позориште), Валцери, Организација рада, ( КПГТ), Пут у Дамаск, (Установа културе Вук Караџић), Лифт, Параноја шик, Кармен у четири рунде, Град, Желеће машине, Капетан Џон Пиплфокс, Простор за револуцију, (БИТЕФ Театар), Сан летње ноћи (БИТЕФ Театар).

Од 2003. ради као педагог у Балетској школи Лујо Давичо где је и један од покретача оснивања одсека за савремену игру. Предаје: класичан балет, савремену игру, репертоар и модерне подршке. Са првом генерацијом одсека савремене игре осваја III награду, а са другом генерацијом 2009. осваја и I награду на светском такмичењу балетских школа TANZOLYMP у Берлину. Њени ученици редовно освајају прве награде на Републичком такмичењу, а многи од њих примљени су на европске академије где студирају савремену игру.