АФА Светозар Марковић
Пријем нових чланова

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић организује упис нових чланова свих узраста. У подстицајној и разиграној атмосфери, стручно вођени нашим уметничким руководиоцима, нови чланови ће имати прилику да се упознају са лепотом и разноврсношћу наших традиционалних игара и песама. Такође, бављење фолклором одавно је препознато као својеврстан вид рекреативно-спортске активности  који код најмлађих доноси користи и на плану физичког развоја, јер активира рад готово свих мишића у телу, коригује постуру тела, а код одраслих доприноси одржавању и побољшању кондиције.

Сви заинтересовани могу се пријавити онлајн или лично сваког радног дана у просторијама СКЦ-а од 9:00 до 14:00 до краја октобра. Прва проба дечијег ансамбла је у понедељак 18. септембра у 19:30. Прва проба припремног ансамбла је у уторак 3. октобра у 19:30. Прва проба рекреативног ансамбла, у који се могу уписати сви који желе да науче традиционалне игре а имају више од 28 година, биће одржана 18. октобра у 21:30.

 

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић основан је у Крагујевцу 1977. године, а деценије рада посвећеног очувању традиционалног наслеђа довеле су до богатог фонда традиционалних игара и песама, као и до наступа обележених бројним наградама и признањима. Ансамбл окупља велики број првенствено младих људи који имају прилику да играчко и певачко наслеђе своје земље представљају на сценама широм света, упознајући традиције различитих земаља и стичући дуготрајна пријатељства.

 

У очувању играчког и певачког наслеђа ансамбл учествује заједно са Народним оркeстром и Певачком групом Студенац, а сви заинтересовани могу се придружити и овим секцијама.