Audicija – Dramska sekcija SKC-a
20. 10. 2019.

SALA PMF-a, u 12:00

 

Dramska sekcija Akademskog pozorišta SKC-a i ove godine organizuje audiciju za prijem novih članova. Polaznici sekcije biće u prilici da, kroz rad i stručno vođenu edukaciju, steknu osnovne glumačke veštine ili uobliče već postojeće glumačko iskustvo i tako ostvare jedinstven umetnički izraz.

 

Audicija će se održati 20. oktobra u 12č, u Svečanoj sali PMF-a. Potrebno je pripremiti dramski monolog i recitaciju po želji.

 

Probe Dramske sekcije odvijaće se u prostorijama Studentskog kulturnog centra dva puta nedeljno u sledećim terminima:

• utorkom od 21:00 do 22:30
• petkom od 21:00 do 22:30

 

Dramsku sekciju vodi Kostadin Stojadinov, reditelj Akademskog pozorišta SKC-a i diplomirani profesor srpskog jezika i književnosti.

Dramska sekcija SKC-a u novom sastavu započela je svoj rad 2016. godine, a članovi sekcije su već imali priliku da se predstave kako kragujevačkoj publici kroz Otvorene probe, predstave Peščanik i Totove, tako i publici pozorišnih festivala u Srbiji (Niš, Novi Sad, Požarevac, Šabac i dr). Kao deo međunarodnog pozorišnog projekta, članovi Akademskog pozorišta i Dramske sekcije SKC-a predstavili su se i publici u Nemačkoj i Sloveniji tokom jednomesečnog boravka u ovim zemljama. Takođe, kroz rad dramske sekcije imali su priliku da se susretnu i upoznaju sa mnogim stručnim ličnostima iz sveta filmske i pozorišne umetnosti, ali i da učestvuju u realizaciji Festivala amaterskih pozorišta Zlatna kulisa, čiji je ponosni nosilac SKC Kragujevac već 5 godina.

 

Ukoliko vidite sebe na sceni i smatrate da imate dovoljno želje i talenta, kontaktirajte nas putem mejla jelena@skckg.com. Potrebno je da vaša prijava sadrži sledeće podatke:

• ime i prezime
• godina rođenja
• dosadašnje iskustvo (scenski ili bilo koji vid javnog izvođenja)
• kontakt telefon

 

Prijave možete slati od 08. do 18. oktobra na navedenu mejl adresu.

Pohađanje dramske sekcije je besplatno.

Za sve dodatne informacije možete nas kontaktirati putem telefona:
034 33 61 22 i 034 33 50 50.