Serbia Raw
20. 06. 2019.

Контакт галерија у 20:00
Промоција фотографске књиге Serbia Raw фото-колектива Belgrade Raw из Београда.

 

На промоцији говоре чланови колектива Лука Кнежевић-Стрика и Мане Радмановић.

 

У периоду од 2014-2017. године, у оквиру истоименог пројекта, посетили смо 13 градова у Србији, а под другим пројекатима посетили смо и Јагодину и Белу Цркву. У свим градовима смо уз помоћ локалних партнера, одржавали дводневну фотографску радионицу, на тему документарне фотографије, контекстуализације фотографија у шире целине и значаја формирања фото-архива.

У Крагујевцу смо у четвртом циклусу одржали радионицу 2017. године у сарадњи са Студентским културним центром Крагујевац.

За нас је ово била прилика да упознамо Србију и то не само кроз фотографије полазника радионица, којих је било укупно 149. У сваки град ишли смо са жељом да га осетимо, доживимо и разумемо, наравно све време служећи се алатом који најбоље умемо да користимо. Ову годину посветили смо томе да материјал настао за време претходне четири године уобличимо у фото књигу, коју вам овом приликом представљамо.

Све фазе пројекта, укључујући и овогодишњу фазу продукције књиге, подржало је Министарство културе и информисања републике Србије.