Psychedelic Cinema Orchestra
30. 05. 2019.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Psychedelic Cinema Orchestra је пројекат Kena Winokur-а, америчког музичара познатог као вође трочланог бенда Alloy Orchestra, који компонује и изводи музику за неме филмове. Alloy Orchestra је више пута проглашен као најбољи састав у тој делатности, што је потврдио и славни амерички филмски критичар Roger Ebert.

 

Psychedelic Cinema Orchestra постоји од 2013. а тренутну поставу осим Winokurа чине и Jonathan LaMaster из култног америчког пост-rock бенда Cul de Sac, као и Dana Colley из још култнијег бенда Morphine. Psychedelic Cinema Orchestra свира уз серију 8мм филмова бостонског аутора Kena Browna снимљених између 1967. и 1969. Brown је био један од пионира стварања визуелних кулиса за наступе rock бендова у САД-у, посебно оних који су нагињали психоделији. Његови 8мм филмови које ћемо видети пројектовании су 60их и 70их као позадина на концертима Jimija Hendrixa,Neila Younga, Franka Zappe i bendovima Velvet Underground,The Who, Pink Floyd и Sly and the Family Stone.

 

На овој турнеји двојици чланова Psychedelic Cinema Orchestrа – Kenu Winokuru и Jonathanu LaMasteru, придружује се и Хрвоје Никшић – тонски сниматељ, продуцент и музичар. Ово је њихова друга турнеја по региону.