Представа ПЕШЧАНИК – прва реприза
12. 06. 2018.

Сала ПМФ-а у 20:00
Улаз 150 дин, уз индекс и ђачку књижицу 100 дин

 

Академско позориште Студентског културног центра Крагујевац завршетак сезоне обележило је премијером представе „Пешчаник“, по роману Данила Киша, а у режији Костадина Стојадинова. Представа Пешчаник редитељски је првенац и прво представљање чланова Драмске секције СКЦ-а. Као нова представа позоришне продукције СКЦ-а, од сада ће се изводити како на матичној сцени, тако и на позоришним фестивалима земље и региона.

 

„Пешчаник“ је колаж слика из живота Едуарда Сама, покушај реконструкције очеве личности из стварних и „измаштаних извора“. У основи „Пешчаника“ је игра у којој се преплићу очева сећања и сећања на оца, простори сна и јаве, историја и фикција, а сцена је простор сукоба оних који граде сећање на Едуарда и других који га систематски уништавају. Игра је и својеврсни цитат Едуардових сећања,бележака и писама што је и „мала, тужна, ништавна људска победа над големим, вечним, божанским ништавилом“.

 

Улоге тумаче: Алекса Свиларов, Анастасија Ђорђевић, Данијела Котуровић, Емилија Михаиловић, Илија Ивановић, Јована Милосављевић, Јулија Вучковић, Милена Перић, Милица Ђорђевић, Мина Нешић, Невена Терзић, Рада Несторовић, Тамара Обреновић, Татјана Николић.