Rastko Obradović Quartet: The Northern Experience
16. 11. 2018.

КЊАЖЕВСКО – СРПСКИ ТЕАТАР У 20:00

ЦЕНА УЛАЗНИЦЕ ЈЕ 400 ДИНАРА У ПРЕТПРОДАЈИ, 600 ДИНАРА НА ДАН КОНЦЕРТА

 

Нова снага на европској џез сцени Растко Обрадовић представља свој норвешки квартет настао 2017. године током његових студија на Норвешкој Музичкој Академији у Ослу. У оквиру мини турнеје у Србији овај састав ће одржати концерте у Крагујевцу (Књажевско-српски театар 16. новембра), Београду (Београдска филхармонија, 17. новембра) и Новом Саду (КЦ Лаб, 20. новембра)

 

Rastko Obradović Quartet (СРБ/НОР) настао је 2017. године у Ослу, током Расткових студија на „Норвешкој Музичкој Академији“ у овом граду. Растко Обрадовић је у својим двадесетим већ музичар светске класе. Одликују га аутентичан и упечатљив тон као и вансеријска импровизација, што му је донело сарадњу са искусним музичарима из Србије и иностранства. Развијао се под снажним утицајима Јан Гарбарека, Мајкл Брекера, Сони Ролинса и Бојана З са којим је ове јесени објавио ЕП „Wabi Sabi“ за  AMP Music & Records AS из Норвешке. Квартет чине још и Martin Sandvik Gjerde,  веома млад и активан пијаниста на норвешкој џез сцени, Alexander Hoholm  један од најангажованијих млађих контрабасиста у Ослу и Raymond S. Lavik, изванредно тражен џез бубњар широм Скандинавије.

 

РАСТКО ОБРАДОВИЋ
саксофон

Растко, нова снага на европској џез сцени, непрестано добија позиве за сарадњу као концертни и студијски музичар. Одликује га аутентичан и упечатљив тон који му је отворио врата сарадње на искусним музичарима из земље и иностранства. Током студија Растко Обрадовић је развио личне и професионалне везе на норвешкој сцени учествујући у бројним пројектима као саксофониста, композитор, ко-аутор, аранжер на концертима и студијским пројектима. Након повратка у Србију, више наврата одлазио је у Норвешку како би учествовао у разним музичким пројектима. Пажљиво бирајући музичаре са којима сарађује и пројекте у којима учествује (Бојан З, Васил Хаџиманов, Милош Бранисављевић квартет, Raymond S. Lavik, Hermund Nygård, Simen K. Halvorsen, Schime Trio, Марко Ђорђевић…) Растко гради своју репутацију и оставља простора за ауторски пројекат.

 

MARTIN SANDVIK GJERDE
клавир

Martin Sandvik Gjerde је норвешки џез пијаниста мађе генерације. Дипломирао је на Норвешкој Музичкој Академији у Ослу код професора као што су ХHelge Lien, Eyolf Dale и Espen Berg.

Мартин је активан пијаниста на норвешкој џез сцени са богатим искуством како у модерном тако и у традиционалном џезу. Са Растком сарађује још од студентских дана.

 

ALEXANDER HOHOLM
контрабас

Alexander је један од најангажованијих млађих басиста у Ослу. Након што је завршио мастер студије 2017 на Норвешкој Музичкој Аадемији, Александер обилато користи стечена знања и вештине као фриленс музичар. Иако веома млад остварио је сарадњу са значајним музичарима међу којима су Andrew D’Angelo, Jim Black, Didrik Ingvaldsen, Børge-Are S. Halvorsen и многи други.

 

RAYMOND STORAUNET LAVIK
бубњеви

Raymond S. Lavik (рођен у Бергену, тренутно живи у Ослу) дипломирао је на уУниверзитету у Ставангеру, и тренутно је на последњој години Мастер студија музичког извођаштва.

Током 2015/16. боравио је у Данској на Националној Музичкој Академији где је наступао са музичарима као што су Marc Bernstein, Anders Mogensen и Martin Andersen. Током боравка у Данској, освојио је тамошњу сцену на којој је био један од најтраженијих бубањара. Raymond је често на турнејама, како у Норвешкој тако и у иностранству и прилично тражен бубњар на норвешкој џез сцени.

 

Улазнице за крагујевачки концерт су  у продаји у Студентском културном центру и на билетарници позоришта.