Nataleé
Promocija PRVOG CD-a
29. 12. 2022.

KONTAKT GALERIJA U 21:00

ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN

 

Beogradski sastav Nataleé nastao je u decembru 2018. godine. Svoju muzičku karijeru, Natalija Rajković, započela je kao kantautorka što se vremenom razvilo u sedmočlani sastav koji daje eklektičnu fuziju žičanih instrumenata, modernog bita i bras sekcije.

Bend je za kratko vreme, nakon objavljenog snimka live verzije pesme „Brat“ na YouTube platformi organizacije „Sofar“ dobio neočekivano mnogo simpatija publike, što je muzičke saradnike i prijatelje inspirisalo da nastave sa daljim radom.
Pored mnogobrojnih samostalnih koncerata u Beogradu, Nataleé bend je 2019. godine učestvovao na televizijskom takmičenju „Bunt Rok Festival“ gde je promovisao novu pesmu „Prvi plan“ i sa njom osvojio drugo mesto. Iste godine, tokom leta, bend Nataleé učestvuje na više festivala: „Beer fest“, „Rock Village“, „Outhide“,“Valjevski festival filma“ i „San Derven“.

Sastav čiju osnovu čine Natalija Rajković (glavni vokal i ritam gitara), Branislav Dragović (disk džokej, skreč, ritam mašina), Aleksandar Dervišević (bas gitara) i Nikola Burović (solo gitara) kompletiran je neposredno pred učešće na manifestaciji „BARF“ novim članovima koji su upotpunili već postojeću magiju benda: Luna Škopelja (bek vokal i klavijatura), Dušan Murišić (truba), Andrija Petrović (trombon).

Početkom 2020. godine Natalija Rajković potpisuje ugovor sa izdavačkom kućom „Glitch Records“ i objavljuje svoj prvi singl „Bebo“. Zahvaljujući odličnoj saradnji između autora, interpretatora i izdavača objavljuju još jednu live verziju pesme „Bebo“ i na istom nastupu po prvi put obelodanjuju projekat „Osvesti se / Ćao“. Tokom pandemije korona virusa, bend je vredno radio na svom albumu prvencu koji je u decembru 2021. godine digitalno objavljen za izdavačku kuću “Glitch Records”. Singl sa spotom koji je pratio objavljivanje albuma zove se “Prvi plan”, a naziv celog albuma je “Osvesti se” i može se poslušati na svim streaming platformama. Konkursom za PRVI CD u organizaciji Studentskog kulturnog centra Kragujevac album „Osvesti se“ dobioje priliku i da se pojavi u fizičkom izdanju, na disku.

Ono što ovaj sastav izdvaja jeste karakterističnost “live loop performance” koncepta, koji podrazumeva da se zvuk na svakom od koncerata menja, te muzičarima daje izvesnu slobodu i veliki prostor za improvizaciju. Zvuk koji Nataleé bend stvara možda ne možemo kategorizovati u određeni muzički žanr, ali jedno je sigurno – oni kombinuju žičane instrumente sa modernim matricama i snažnom ženskom energijom kojom obuzimaju glas i tekstovi unikatne Nataleé.