Liminal zone : AZURE
Ulrich Drechsler & Peter Zirbs
03. 05. 2019.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Улрих Дрекслер, један од најзначајнијих савремених музичара из Аустрије, домаћој публици ексклузивно ће представити програм „Azure“. Овај дуо, у оквиру којег остварује сарадњу са Петером Зирбсом, легендом електронске клупске сцене у Бечу, део је великог пројекта – Liminal Zone. У питању је Дрекслерово монументално ауторско дело у настанку, које окупља бројне уметнике и обједињује његова различита жанровска интересовања у музици: класику, џез, фанк, поп, филмску музику, drum’n’bass, хип-хоп, скандинавски минимализам, персијску суфи музику, британски трип-хоп, источноевропски савремени романтизам, медитеранску музику… Наизглед неспојиво, са софистицираношћу и мајсторством врхунског уметника, Дрекслер спаја у три музичка поља: „Chrome“, „Caramel“ и „Azure“, која чине „Liminal Zone“ Универзум.

Улрих Дрекслер (тенор саксофон, електроника) и Петер Зирбс (електроника) у програму „Azure“ истражују безгранични свет звукова, битова, електронике и мелодија, које увезују са музичким коренима. Својим интимним читањем џеза у светлу електронике доносе нову димензију и свеж поглед на будућност овог музичког правца.

Улрих Дрекслер је један од најуспешних аустријских и европских џез музичара, са богатом међународном концертном каријером и издањима за „Enja Yellowbird“ и „Universal Music“ етикете. Са Café Drechsler Band (од 2002. године) остварује висок пласман на међународним музичким листама и добија бројна признања, међу којима је и „Amadeus Music Award“. До сада је под својим именом објавио 15 албума, на којима је сарађивао са бројним истакнутим колегама (Tord Gustavsen, Stefano Battaglia, Efrat Alony, Sahar Lotfi…).

Петер Зирбс, мултиинструменталиста и музички продуцент, један је од кључних аутора на рејв и техно сцени Беча, још од 90-их година прошлог века. Својим радом у домену електронске музике брисао је жанровске границе и досегао препознатљивост широм Западне Европе, а компоновао је музику и за неколико уметничких филмова. Његов соло деби албум „What if we don’t exist?“ (2018, Fabrique Records), спој електронике, експерименталне и авангардне музике и минимализма, добио је изузетне критике.