DETOUR
09. 12. 2023.

TRIPTIH U 21:00

CENA ULAZNICA JE

1000RSD U PRETPRODAJI,

1200 RSD NA DAN KONCERTA

 

Detour – elektro-akustični pop spektakl
Detour je istinski dragulj u svetu muzike, prepoznatljiv među ljubiteljima kvalitetnog, savremenog elektro-akustičnog pop zvuka. Grupa je predvođena autorom, aranžerom, producentom i gitaristom, Nenadom Borgudanom, a njihova karijera je ispričana kroz mnogobrojne hitove, nastupe i uspešne albume.
Do 2006. godine, Detour je funkcionisao pod imenom Iammat  a onda su se odlučili za novu avanturu pod imenom Detour.

Njihova snaga nije samo u najnovijim singlovima, već i u pesmama starijeg datuma poput „Ljeto počinje,“ „Mjesec,“ „Gledano sa strane“ i „Prijatelj,“ koje su se našle na prva dva studijska albuma – „Detour“ i „TV“.
Treći studijski album „A što ak’ ja…“ označio je prekretnicu u njihovoj dosadašnjoj karijeri, katapultiravši ih u status velike regionalne muzičke pop atrakcije. Album, s hitovima kao što su „Srce veliko,“ „Snijeg,“ „Daleko,“ i „Plešem sama,“ obezbedio je Detouru mesta na vrhu brojnih muzičkih top-lista i Porina za najbolji pop album 2014. godine.

Detourova karijera išla je samo uzlaznom putanjom. Hit pesma „Zaljubila sam se,“ objavljena 2016. godine, osvojila je domaće top liste i donela im priznanje za najslušaniju pesmu na radiju te godine. Usledile su i muzičke nagrade Porin za Pesmu godine i Najbolje izvođenje grupe sa vokalom 2017. godine.
Bend je dodatno ojačao svoj status osvojivši titulu Grupa godine 2016. godine i održavajući rasprodate koncerte u prestižnim dvoranama širom Hrvatske. Album „DETOUR 10“ donosi nove aranžmane starih hitova i potvrđuje njihovu inovativnost.

Nakon velikog uspeha „Zaljubila sam se,“ peti studijski album „Tourdetour“ uspešno je predstavljen kroz pesme kao što su „Biram,“ „Bez tebe,“ „Vikend,“ i „Hidden,“ koji su zaslužili nominacije za Porin i visoke ocene kritičara.
Početak 2019. godine doneo im je nove nagrade, uključujući Pop&Off nagradu na novinarskoj glazbenoj nagradi „Rock&Off“ i Porin za Pop album godine i Najbolje izvođenje grupe sa vokalom. Singlovi „Ima i nema“ i „Slike o našim danima“ zatvorili su ovu uspešnu muzičku epohu.
Nenad Borgudan nastavio je da potvrđuje svoju kreativnost kroz najnovije singlove kao što su „Šarena,“ „Slavlje,“ „Havaji,“ i „Klaun,“ otvarajući vrata za šesti studijski album. Godina 2022. obeležena je pobedom na Zagrebačkom festivalu sa pesmom „Bilo jednom bolje“, koja je proglašena za najbolju pesmu prema glasovima stručnjaka i radijskih urednika. Detour je takođe kročio na novo muzičko tlo, učestvujući na Dori, izboru pesme za Pesmu Evrovizije, osvojivši treće mesto.

Ovu godinu obeležavaju izlaskom šestog studijskog albuma „Master Blaster“ i njegovom regionalnom promocijom u okviru koje i dolaze u Kragujevac. Detour je ostao verni svojoj publici i ne prestaje da širi svoju muzičku magiju širom regije.