Dan Stuart (USA) with Don Antonio (ITA)
03. 04. 2019.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 21:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Легендарни фронтмен америчке групе Green on Red – Dan Stuart који је у досадашњој каријери објавио преко тринаест албума, било да је у питању Green or Red, Danny & Dusty (где му друштво прави Steve Wynn из бенда The Dream Syndicate) или као соло уметник, одржаће концерт у Контакт галерији СКЦ-а, у среду, 3. априла са почетком у 21 час.

Он долази у склопу своје европске турнеје на којој промовише актуелни албум „The Unfortunate Demise Of Marlowe Billings“, где ће наступати као дуо уз пратњу импресивног италијанског гитаристе и продуцента Антониа Граминтијерија (Дон Антонио).

Антонио Граментијери (Антонио Граментиери), један је од најцењенијих музичких продуцената и гитариста нове италијанске сцене који успешно комбинује север и југ, блуз и џез атмосферу, Африку и Медитеран, старинску филмску музику и фолк, те на тај начин одређује звук модерне Италије као топлу, неухватљиву, тајанствену и интригантну појаву.

Најпознатији је по раду у бенду Sacri Cuori, међутим у досадашњој каријери сарађивао је, како у студију, тако и на самој сцени, са респектабилним именима као што су Ричард Бакнер (Richard Buckner), Ден Стјуарт (Dan Stuart), Hugo Race Fatalists, Тери Ли Хејл (Terry Lee Hale), Алехандро Есковидо (Alejandro Escovedo), JD Foster, Давид Хидалго, Џим Келтнер, Марк Рибо (Marc Ribot) и многим другим.