Coucou Abel
промоција Првог ЦД-а
7. 11. 2018.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

УЛАЗ ЈЕ БЕСПЛАТАН

 

Coucou Abel представља свој дебитантски албум! У оквиру пројекта Конкурс за Први ЦД, подржаног од Скупштине града Крагујевца, Coucou Abel је изабран за једног од два састава коме ће СКЦ Крагујевац објавити прво издање.

 

Чланови Coucou Abel ансамбла су Павле Попов, Срђан Попов, Марко Игњатовић и Феђа Том Френклин. Свако са својим сензибилитетом, доживљајем музике, идејама и сновима. Њихова музика је страсна и топла, распричана и филмска – али не само као што би већина на прву лопту рекла – филмска на начин Џармуша или Тарантина, већ подједнако Сорентиновска или блиска ономе како музику користи Вонг Кар Вај. Coucou Abel у својим песмама комбинује карактеристике бројних и наизглед неспојивих жанрова, али тај „crossover“ је потпуно у функцији приче коју желе да испричају и осећања која желе да изазову. Све и даље звучи препознатљиво, али опет ново и свеже. Или да ставимо ствари у праву перспективу: замислите да седите у кафани у дану у којем се (опет) чека „крај света“ и наручујете пиће и онда приметите џубокс у углу. Просто знате да тамо мора да се налази и „Kavana blues“. То је та песма, саундтрек за крај света, музика од које све почиње и којом се све завршава.

 

„Музички ансамбл Coucou Abel (Куку Абел) настао је из љубави браће Попов према space pop и noir jazz музици педесетих година прошлог века. Кроз своје ауторске композиције пробали смо да оживимо специфичан дух тог времена, наивни доживљај свемира и тренутак кад је човек слетео на месец. Из данашње перспективе све ово делује магично, као да су тада људи били ближи свемиру и звездама него данас и поред целокупне технологије која се доста развила од тих дана и нових сазнања која изгледа више не утичу на дух на прави начин и не дају ту врсту полета људима,“ кажу за своју музику чланови групе.

 

Албум је сниман у „Хилл Ривер“ студију у Земуну, на њему се налази 11 композиција, аутори су Срђан и Павле Попов. Албум је миксовао Срђан Попов, продукцију потписују Срђан и Coucou Abel. Мастеринг је дело Вишеслава Лабоша. Уз чланове бенда у снимању су учествовали еминентни џез музичари београдске сцене, као што су Лука Игњатовић, Братислав Радовановић, Вељко Николић – Папа Ник и Милован Пауновић.