BEHIND THE SONG
03. 08. 2023.

21:00, Kontakt galerija SKC

Ulaz slobodan

 

BEHIND THE SONG je jedinstveni muzički program osmišljen od strane Aleksandre Denda i Katarine Pejak, dveju srpskih kantautorki sa internacionalnim adresama, koji istražuje dublje značenje pesama i otkriva priče iza njih.

Kroz format Songs in a Round („pesme u krugu“), koji je nastao u kantautorskoj zajednici u Nešvilu, publika će imati priliku da sazna više o pesmama nego što same pesme otkrivaju.

Katarina i Aleksandra, naše međunarodno afirmisane muzičke umetnice, povezane su ljubavlju prema stvaranju muzike i samom procesu koji tome prethodi.

Kroz program BEHIND THE SONG izvodiće svoje pesme kako solo, tako i uduetu, a između numera će se odvijati diskusija o samom procesu stvaranja, otkrivajući detalje, inspiraciju i priče koje su oblikovale ove pesme.

 

Aleksandra Denda je soul/džez kantautorka čije se muzičko stvaralaštvo našlo na projektima nominovanim za Gremi, Latin Gremi i Emi nagrade. Nakon stipendijom nagrađenih studija na Berkliju u Bostonu, Aleksandra je sedam godina bila bazirana u žarištu svetske muzičke scene – Njujorku. Trenutno živi na relaciji između Španije i Švajcarske i završava Master studije iz muzikoterapije. Aleksandrinu karijeru upotpunile su mnogobrojne saradnje sa istaknutim muzičkim umetnicima po Americi (Patrice Rushen, Marko Djordjevic & SVETI, Women of the World, Joey Blake, Jose Merce, Thana Alexa, Antonio Sanchez, Albino Mbie, Big Mike (of American Idol)), kao i nastupi u nekim od najprominentnijih koncertnih hala i klubova – Karnegi hol, Kenedi Centar, MoMA muzej, Blue Note Jazz Club, Sedište Ujedinjenih Nacija.

 

Katarina Pejak je kantautorka i pijanistkinja poznata po svom eklektičnom pristupu bluz muzici. Nižu i srednju muzičku školu završila je u Beogradu, nakon čega su usledile studije na Berkli muzičkoj akademiji u Bostonu (smer songwriting), gde joj je bila dodeljena nagrada katedre za dostignuće u pisanju pesama. Katarina ukupno ima 4 albuma i jedno mini-izdanje, a od 2019. godine snima za Ruf records, vodeću evropsku izdavačku kuću u domenu bluz muzike. Učestvovala u brojnim projektima u Srbiji koji se tiču muzičke edukacije, od kojih je najistaknutiji Campfire collective, 2021. godine. Trenutno živi u Francuskoj, gde priprema snimanje novog albuma.