Barcelona Gipsy Balkan Orchestra
30. 10. 2020.

КЊАЖЕВСКО-СРПСКИ ТЕАТАР

ЦЕНА УЛАЗНИЦА: ПРЕТПРОДАЈА 1,000 РДС: НА ДАН КОНЦЕРТА: 1,200 РСД

 

НОВИ АЛБУМ, НОВИ ГЛАС
-НОВА ЕРА-

“Пауза у којој се свет нашао затекла нас је у пуном полету ка новим освајањима, новим изазовима и старим сновима. Нови члан ове велике фамилије, Margherita Abita, унела је свежину, младост и неку нову енергију коју желимо да што пре поделимо са светом”
𝓑𝓪𝓻𝓬𝓮𝓵𝓸𝓷𝓪 𝓖𝓲𝓹𝓼𝔂 𝓑𝓪𝓵𝓴𝓪𝓷 𝓞𝓻𝓬𝓱𝓮𝓼𝓽𝓻𝓪

Један од миљеника публике широм света, међународни музички ансамбл Barcelona Gipsy Balkan Orchestra, услед многобројних отказаних концерата и турнеја, последње месеце користи у припреми новог албума, чија презентација почиње крајем октобра тамо где то и доличи, у срцу Балкана.
НОВА ЕРА, њихов шести студијски албум осликава оно што чланови бенда осећају након промене вокалног солисте и као последице искуства стеченог протеклих година.
Осим обраде драгуља балканске музике, “Маријо дели бела Кумријо” која је као први сингл изашла пре објављивања албума и за коју је спот снимљен као модерно виђење једне старе приче, на албуму се налазе још 12 песама на румунском, ромском, руском, српском, македонском, грчком и турском језику. Инструментална снага оркестра је остала нетакнута, као жила куцавица ритмова источне Европе, Блиског истока и Медитерана.
Турнеја почиње у Софији 29-ог октобра, да би одмах затим прешла и у Србију, где ће се концерти одржати у наведеним градовима:
Петак 30.10. КРАГУЈЕВАЦ, Књажевско-српски театар
Недеља 1. 11. СОМБОР, Народно Позориште
Уторак 3. 11. БЕОГРАД, Дом Омладине
Среда 4. 11. БЕОГРАД, Дом Омладине
Петак 6.11. НОВИ САД, Позориште Младих

“Приоритет сваког концерта је остао непромењен. Учинити све што је у нашој моћи да публика ужива у музици на начин на који уживамо и ми….ПУНИМ СРЦЕМ, и да са концерта оде макар мало другачија него што је на њега дошла.
Додатни циљ ове турнеје је да покажемо свету да смо ту, да се нећемо предати и да нема тог страха који ће савладати основне људске потребе слободног човека..”
𝓘𝓿𝓪𝓷 𝓚𝓸𝓿𝓪ч𝓮𝓿𝓲ћ, (𝓴𝓸𝓷𝓽𝓻𝓪𝓫𝓪𝓼𝓲𝓼𝓽𝓪)

Осим Ивана Ковачевића, контрабасисте из Србије, бенд сачињавају Margherita Abita, певачица са Сицилије, Daniel Karbonbelj, кларинетиста из каталуње, виолиниста Pere Nolasc из каталуње, хармоникаш Mattia Skiroza из Италије, Julien Chanal, гитариста из Француске и Stylianos Togias, перкусиониста из Грчке.