Jure Pukl & Sava Miletic NY jazz project

Pukl je nagrađen slovenačkom najvećom nacionalnom nagradom za umetnost (Nagrada Presernovega sklada 2015) i predstavlja jednog od najvažnijih profilisanih i kreativnih saksofonista mlađe slovenačke džez generacije. Pukl dobila univerzitetsko obrazovanje u inostranstvu, studira klasični saksofon na bečkoj muzičkoj akademiji, i džez saksofon u Beču, kao i na Haag konzervatorijumu. Pukl zatim dobija stipendiju na Berklee College of Music, gde nastavlja studije sa majstorima kao što su Joe Lovano i George Garzonea. Magistrirao je u Gracu. Tokom studija Pukl je nastupao i snimao intenzivno, bavio se svojim projektima, i radio sa brojnim velikim muzičarima kao što su Maceo Parker, Branford Marsalis, Dave Liebman, Esperanza Spalding, Vijay Iyer, Jeff „Tain“ Watts, Damion Reid, Rodney Green, Charles Altura, Joe Sanders, Aaron Goldberg, Marcus Gilmore, Jeremy Pelt, Jamire Williams, Houard Curtis, Johnatan Blake, Renato Chicco, Boško Petrović, Miles Griffith, Jason Palmer i orkestrima kao što su Big Band RTV Slovenia, European Jazz Orchestra, European Movement Jazz Orchestra, Vienna Sadžophone Quartet, Nouvele Cousine i mnogi drugi. Intenzivno obilazi  SAD, Aziju i Evropu i nastupa u dvoranama kao što su Blue Note, Smalls Jazz Club, The Jazz Gallery, Ronnie Scotts, The Vortedž, Pizza Edžpress, Porgy & Bess, Stadtgarten i festivalima kao Moers Jazz Festival, Vienna Jazz Festival, Muenster Jazz Festival, Berlin Jazz Festival, Jazz a Vienne, da pomenemo samo neke. Njegova muzika je osvojila brojne nagrade; između ostalog 2005. prva nagrada žirija i najbolji sastav po glasanju publike na Jazzon Međunarodnoj muzičkoj radionici i festivalu u Novom Mestu, Slovenija. U svojim autorskom projektima, kao što je Virus kvintet (koji dobija odlične kritike, između ostalog, na uticajnom Allaboutjazz veb portalu) Pukl se posvećuje savremenim interpretacijama džeza. Ono što stvara je jedinstvena vrsta modernog džeza, avangarde, fri džeza i impresionizma savremene muzike u izvođenju sa velikim znanjem i ljubavlju, dajući značaj za proučavanje odnosa između članova grupe. Objavio je 7 albuma pod svojim imenom. Poslednja dva su snimljena u Njujorku sa nekim od najboljih muzičara i dobili su odlične recenzije širom sveta. Učestvovao je kao član sastava na još 40 dugiha albuma.
Sava Miletic je rođen 1980. godine u Kragujevcu gde je završio nižu i srednju muzičku školu, odsek klasični klavir u klasi Ružice Milovanović. Kada je bio na drugoj godini u srednjoj školi počeo je da ide na privatne časove kod našeg poznatog džez pijaniste Miloša Krstića. Zatim se upisao na ugledni džez univerzitet u Grazu (Austria) gde su mu profesori bili: Renato Chicco, Harald Neuuirth, Stjepko Gut, Fritz Pauer, Uli Rennart i drugi sjajni muzičari i profesori. Svirao je sa poznatim Austriskim gitaristom Karl Ratzerom, sa našim poznatim trubačem Stjepkom Gutom. Imao je čast da svira na uorkshopu sa muzičarima kao sto su: Billy Hart, Ron Mcclure, Bob Mintzer… Nastupao je u Austriji, Nemačkoj, Švajcarskoj, SAD, Indoneziji u zemljama bivse Jugoslavije. Svirao jos sa: David Murray,Luis Bonilla,Don Menza, Houard Curtis, Uue Plath, Joris Dudli,  Christian Havel, Bastian Stein, Uli Langtauler, Adam Klem, Jaka Kopac, Ivan Ivanov,  Jure pukl, Dušan Novakov, Andjelko Stupar, Janko Novoselić, Elvis Penava, Robert Jukic, Milan Nikolić i drugi. Završio je Master-studije u Januaru 2009. Trenutno živi u Beogradu I jedan je od najmlađih profesora na FMU gde predaje klavir na džez odseku. U Septembru 2015 snima u Neu Yorku svoj prvi autorski album sa muzičarima: Tivonn Pennicott tenor saksofon, Matt Breuer kontrabas, Donald Eduards bubanj i na dve kompozicije alt saksofonista Luka Ignjatović.
Luka Veselinovic – basista i kontrabasista, rođen je u Rijeci. Trenutno živi u Zagrebu. Nakon studiranja na filozofskom fakultetu u Rijeci, kao samouki muzičar pohađa mnoge džez radionice u Hrvatskoj i van nje, gdje je imao priliku učiti od Reggie Workmana, Anders Jormin, Jason Lindner, Eric Harlandai, Franco D’andrea i drugih. 2004 odlazi u Zagreb gdje sa Daliborom i Markom Matoševićem osniva Band Labyrinth, te 2008 snimaju istoimeni džez album za Dallas Records. Na albumu su gostovali Saša Nestorović, Matija Dedić I Kristian Terzić. Uskoro počinje svirati sarađivati i sa drugim muzičarima. 2005, postaje član banda Massima Savića sledećih 7 godina. U međuvremenu svira, snima sarađuje na različitim projektima. Neki od tih su: Marko Ramljak & Band – Rebaltadura – Dallas Records 2008. Kristian Terzić – Kristian Terzić – Apeiron Records 2011. Labyrinth – Labyrinth – Dallas Records 2008. Ripple Effect, Jazz revelation records, 2012. Adiou – Recpect – Tribute To Damir Dičić, Croatia Records, 2008. MERITAS – Unplugged, Menart, 2007. DETOUR – TV Aquarius Records, 2009. CONNECT – U Drugom Stanju – Menart, 2008. BRUNO KRAJCAR – Mate balota, Cantus, 2008. MASSIMO – Vještina 2, Aquarius Records, 2006. MASSIMO – Apsolutno uživo, Aquarius record, 2005. I drugi… 2011. Dobija stipendiju na petonedeljnom seminaru od Berklee College Of Music, te odlazi na studije u Boston gde je imao priliku raditi i svirati sa profesorima kao npr: Lyne Carrington, Darren Barrett, Tiger Okoshi, John Lockuood, Bruce Gertz, Barry Smith, Dave Santoro… Za vreme studija u Bostonu snimio je svoj prvi album “Magnetic Whale” I započeo muzički pojekat pod nazivom “Veselino Jazz project”
Peđa Milutinović – Rođen 28.03.1990. godine u Kragujevcu. Pohađao privatne časove za džez bubanj kod prof. Dušana Ivaniševića. Prva muzička iskustva sa bendom stiče sa 15 godina, sa članovima sastava „Oktava“ muzičke skole u Kragujevcu. Nakon toga se seli u Beograd i započinje saradnju sa fank bendom „Rich Bitch“. U Beogradu upoznaje brojne muzičare sa džez scene, i ubrzo ostvaruje saradnju sa istima u džez klubvima Ptica i Čekaonica. 2012 godine postaje član Maks Kochetov kvarteta i Vasil Hadžimanov Band-a.
Imao je čast da svira sa velikanima strane i domaće scene: Bob Mover, Joe Cohn, Peter Mihelich, Stjepko Gut, David Jarh, Jure Pukl, Milan Nikolić, Predrag Revišin, Vanja Kevrešan, Sava Miletić …
Ulaz: 300 rsd