Француски филмски караван
циклус: Комедије
29-30. 03. 2019.

Контакт галерија

Улаз слободан

 

Француски институт у Србији вам у овом првом тромесечју 2019. године представља нови циклус француских комедија које ће вам помоћи да уз осмех преживите крај зиме! Протагонисти одабраних филмова и њихова настојања да се извуку из необичних и тешких животних ситуација одвешће вас далеко од свакодневнице и добро вас насмејати! Француски филмски караван се одржава у више од четрдесет градова у Србији, а Француски институт са поносом истиче да ће компанија Млекопродукт бити партнер у 2019. години.  Филмови ће бити приказани у КОНТАКТ Галерији СКЦ-а, у петак и суботу, 29 и 30. марта 2019. у терминима од 19 и 21.

 

 

Програм филмова:

 

петак, 29. 03. 2019. у 19:00

Јавна личност / Place publique 

(ФРА, 2018, 99’) – Режија: Ањес Жауи
Играју: Ањес Жауи, Жан-Пјер Бакри, Леа Дрикер

 

Некадашња звезда малих екрана, Кастро, живи од старе славе и бави се водитељством. Возач га одвози на журку поводом усељења његове продуценткиње и дугогодишње пријатељице Натали, која је купила прелепу кућу надомак Париза. Њена сестра, Елен, уједно Кастрова бивша жена, такође је позвана на прославу. Кад су били млади, делили су исте идеале, али је успех учинио Кастра прагматичнијим (и циничнијим), док је Елен остала верна својим уверењима. Њихова ћерка Нина, која је написала књигу инспирисану животом својих родитеља им се такође придружује. Док је Кастро сведок вртоглавог пада своје популарности, Елен га очајнички наговара да у своју емисију позове мигранткињу из Авганистана…

 

петак, 29. 03. 2019. у 21:00

Пулен / Le poulain

(ФРА, 2018, 97’) –  Режија: Матје Сапен
Играју: Александра Лами, Финеган Олдфилд, Жил Коен

Млади политичар Арно Жорес се игром случаја придружује тиму који води изборну кампању једног председничког кандидата. Он је асистент Ањес Караџић, задужене за односе са јавношћу, моћне жене чије га искуство привлачи и фасцинира. Она га не штедећи учи тактици вођења кампање и уз њу сведочи бројним играма и ривалитетима између чланова тима, да би и у њему самом порасла велика жеља за бескрупулозним пењањем на лествици моћи.

 

субота, 30. 03. 2019. у 19:00

Лепотица i лепотица / La belle et la belle

(ФРА, 2018, 95’) – Режија: Софи Филијер
Играју: Сандрин Киберлен, Агат Бонитзер, Мелвил Пупо

Двадесетогодишња Марго упознаје четрдесетпетогодишњу Марго: све их спаја, и делује као да је реч о једној истој особи у различитим добима живота …

 

субота, 30. 03. 2019. у 21:00

Kaо дечаци / Comme des garçons
(ФРА, 2018, 90’) – Режија: Жилијен Алар

Играју: Макс Бублил, Ванеса Гид, Солен Риго

Ремс, година 1969. Искусни заводник и спортски новинар Пол Кутар одлучује да организује фудбалску утакмицу женских тимова како би напакостио директору спортског журнала у ком ради. Његова омиљена непријатељица, Емануел Брино, директорова секретарица, принуђена је да му у томе асистира. Не бивајући свесни својих дела, њихове размирице ће проузроковати рађање прве женске фудбалске екипе у Француској.