FRAKTAL
Promocija PRVOG CD-a
16. 12. 2022.

KONTAKT GALERIJA U 21:00

ULAZ NA KONCERT JE SLOBODAN

 

Fraktal je nastao sredinom 2020. godine na korenima različitih muzičkih pravaca i iskustava koje su doneli članovi benda unošenjem svojih ličnih uticaja. Fraktal pruža osećaj snažne autentičnosti i iskrenosti, originalnu viziju čiste energije koja spontano i neposredno pokreće svakog slušaoca. Fraktal je EP „Imaginarium“ iznedrio u sastavu: Aleksandra Rikanović, Ivan Ristić, Petar Radivojević i Lazar Avdić.

Prvi singl „Kraj“ objavljen je decembra 2020. godine premijerom na stanici Radio 202. Tokom narednih nedelja pesma je više puta bila Hit dana, da bi u januaru postala i Hit nedelje čime je bila i u konkurenciji za Hit 2021. godine stanice 202.
Drugi singl, pesma na engleskom jeziku, „Your Fire“, objavljen je marta 2021. godine i istog meseca postao Hit meseca emisije BUNT. Takođe, ova pesma je bila u konkurenciji i za Hit 2021. godine gde je zauzela drugo mesto.
Treći singl, pesma True Love, objavljen je jula 2021. istovremenom premijerom na stanicama Radio Beograd 202 i Rock Radio 104,7MHz u Solunu.

Početkom maja ove godine,Fraktal je i od svog grada dobio prvo javno priznanje pozivom da sa poznatim kragujevačkim bendovima koji traju gotovo decenijama obeleži svojim nastupom Dan grada Kragujevca.
Fraktal je na krilima dobijenih emocija sa svih strana (publike, medija, organizatora) nastavio da vredno radi na promociji postojećih i stvaranju novih pesama kojima će probati da javnosti prikaže malo drugačiji muzički svet, koji je nazvan“Imaginarium“.