Tradicija u pokretu 45
koncert folklora
10. 4. 2022.

KNJAŽEVSKO-SRPSKI TEATAR, U 19:00

 

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković ove godine obeležava 45 godina postojanja, a ovaj jubilej proslaviće koncertom folklora 10. aprila, u Knjaževsko-srpskom teatru, sa početkom u 19:00, kao i samostalnim koncertom Narodnog orkestra, koji će se održati 17. aprila u 19:00, takođe na sceni kragujevačkog teatra.

 

Negujući tradicionalnu igru i pesmu kao dragoceno sredstvo povezivanja i univerzalni jezik komunikacije, ansambl je predstavljao „tradiciju u pokretu” na scenama Srbije i širom sveta. Snaga igre i tradicije vezala je 45 godina kontinuiteta, nebrojeno mnogo nasmejanih lica i neraskidivih veza i prijateljstava.

 

45 godina kasnije „tradiciju u pokretu” sada nose neki novi mladi ljudi, nova energija i entuzijazam. Na scenu donose tradicionalne igre u širokom spektru raznovrsnosti oblika, stila, boja, ukrasa, melodija i pesme. Na koncertu će nastupiti izvođački ansambli, Prvi, Ansambl veterana i Dečiji, Pevačka grupa Studenac i Narodni orkestar Svetozar Marković.

 

Posebno nas raduje što ćemo ovaj jubilarni rođendan, nakon dve godine pauze, proslaviti kao ansambl − ZAJEDNO, i to ZAJEDNO SA VAMA.