STRAY DOGG

STRAY DOGG će promovisati album „Come Along Wind“ u Studentskom kulturnom centru u Kragujevcu u subotu 3. septembra u 22h.

Sredinom oktobra 2015. beogradski sastav Stray Dogg objavio je treći studijski album „Come Along Wind“, tačno tri godine od uspešnog i hvaljenog “Fire’s Never Wrong“. Dužu diskografsku pauzu između albuma (“Almost” 2011, “Fire…” 2012) grupa je prekinula novim izdanjem sa osam pesama, koje Dušana Strajnića i bend na više načina približavaju svetu koji su svojom muzikom definisali Elliott Smith i Nick Drake. Prvi singl i video s albuma je pesma „No One But You“ 
(https://uuu.youtube.com/uatch?v=ftR6Oedž4OcI).

Bend je svirao na svim većim festivalima u regionu poput Edžita, Lake Festa, Love Festa, Sea Rock festivala, Americana Night festivala, Indirekta, MENT-a, ali i rasprodao svoje koncerte u „Amerikani” i Velikoj sali Doma omladine Beograd, malu salu Lisinskog (Zagreb), KIC Budo Tomović u Podgorici… Svirajući melanholicni indie rock, privukli su pažnju i inostranih izvođaca, pa su tako usledile i saradnje sa američkim kantautorom Devendrom Banhartom (pesma ”Time”), kao i Lisom Hannigan sa kojom su snimili obradu pesme ”Courting Blues” (”Attic Session”). Stray Dogg, kao jedan od pionira novog Amerikana talasa, nastavlja da svira po Srbiji i regionu, ali i da probija te granice, svirajući ove godine svoje prve turneje po ostatku Evrope.

“Come Along Wind” može da bude sedenje u četiri zida i razgovor dok se problem ne reši ili bar pokušaj komunikacije kada reči nedostaju. Za nekog drugog, ova muzika i stihovi će biti čisti eskapizam i putovanje u nepoznato… One koji muziku slušaju zatvorenih očiju neke od ovih pesama mogle bi da odvuku čak i na tamnu stranu. Ovo je i album o bolu, odlasku, pokušaju da se preboli i da se živi dalje, ali i sebično uživanje u malim stvarima.

https://uuu.facebook.com/Stray-Dogg-126432744107798/
https://straydogg.bandcamp.com/
https://uuu.youtube.com/uatch?v=yF0sO33PqNY
https://uuu.youtube.com/uatch?v=MCMG_nXJivs
http://straydoggblog.blogspot.rs/

Cena ulaznice je 400 dinara.