Слобода речи ипак у Контакт галерији СКЦ СКЦ
10. 07. 2019.

Контакт галерија СКЦ, 20:00

Поетски перформанс Књижевне радионице СКЦ

Књижевна радионица СКЦ ће по четврти пут извести поетски перформанс на коме ће се из више углова размотрити феномен фактичке употребне вредности и границе онога што називамо истином.

Истину сви воле на нивоу апстракције; њен углед је неоспоран. Али, да ли углед одражава право однос јавног, па и приватног, деловања свакога од нас. Шта ми дугујемо истини? Шта дугујемо будућности? Шта дугујемо херојима?

Дугујемо им песме, кажемо ми СкрЦовци. Дугујемо им поштење. Хапшење Џулијена Асанжа инспирисало нас је да се бавимо овим питањима.

СкрЦовци који ћитају и пишу на тему истине, херојизма, заточеништва и свих нас су (по aзбучном реду презимена): Мирјана Андрић, Ненад Глишић, Олга Драгаш, Жарко Јовановић, Жељко Јовановић, Горан Кумрић, Оливера Марковић и Дамир Недић.

Наш песнички третман једног од кључних питања цивилизације до сада је изведен на фестивалу Дев9т у Београду и у Новом Саду.

Напомена* Иако је планирано да ово извођење буде на Летњој сцени СКЦ због неповољне временске прогнозе програм је премештен у Контакт галерију СКЦ.