Sloboda reči ipak u Kontakt galeriji SKC SKC
10. 07. 2019.

Kontakt galerija SKC, 20:00

Poetski performans Književne radionice SKC

Književna radionica SKC će po četvrti put izvesti poetski performans na kome će se iz više uglova razmotriti fenomen faktičke upotrebne vrednosti i granice onoga što nazivamo istinom.

Istinu svi vole na nivou apstrakcije; njen ugled je neosporan. Ali, da li ugled odražava pravo odnos javnog, pa i privatnog, delovanja svakoga od nas. Šta mi dugujemo istini? Šta dugujemo budućnosti? Šta dugujemo herojima?

Dugujemo im pesme, kažemo mi SkrCovci. Dugujemo im poštenje. Hapšenje Džulijena Asanža inspirisalo nas je da se bavimo ovim pitanjima.

SkrCovci koji ćitaju i pišu na temu istine, herojizma, zatočeništva i svih nas su (po azbučnom redu prezimena): Mirjana Andrić, Nenad Glišić, Olga Dragaš, Žarko Jovanović, Željko Jovanović, Goran Kumrić, Olivera Marković i Damir Nedić.

Naš pesnički tretman jednog od ključnih pitanja civilizacije do sada je izveden na festivalu Dev9t u Beogradu i u Novom Sadu.

Napomena* Iako je planirano da ovo izvođenje bude na Letnjoj sceni SKC zbog nepovoljne vremenske prognoze program je premešten u Kontakt galeriju SKC.