Sara Renar
8. 7. 2017.

LETNJA SCENA SKC U 22:00

CENA ULAZNICE JE 400 DINARA

 

Sara Renar je kantautorka iz Zagreba za koju se slobodno može reći da se nalazi pri vrhu alternativne kantautorske muzike regiona. Album “ Djeca” 2014. godine je nominovan za nagradu Porin za najbolji debitantski album, dok je 2015. godine za EP “Jesen” Sara nominovana u dve kategorije : najbolja ženska vokalna izvedba i najbolji alternativni album. Nagradu Porin osvojila je za najbolje žensko vokalno izvođenje što dovoljno govori o kvalitetu njenog live nastupa. Glavnu nagradu stručnog žirija dobila je na festivalima Poezika i Kantfest u Beogradu.

U poslednje 3 godine Sara je zabeležila oko 250 koncertnih nastupa širom regiona a najupečatljiviji bio je nastup na novosadskom Exit festivalu gde je otvorila program main stage-a pre nastupa Manu Chao. Ona trenutno promoviše svoj treći studijski album pod imenom “Tišina” koji je već dobio najbolje recenzije. Album je proglašen albumom godine u sledećim medijima: Hrvatski Radio, Ravno do dna, Nacional, Globus.

 

Sara je trenutno na turneji koja broji čak 60 gradova a tokom godine nastupaće dosta van regiona. Kritika je odlično recenzirala sva dosadašnja izdanja i live nastupe koji su Saru Renar stavili u sam vrh nove muzičke scene ovih prostora.