Пријем нових чланова
упис је у току

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић организује упис нових чланова у своје дечије ансамбле. У подстицајној и разиграној атмосфери, стручно вођени нашим уметничким руководиоцима, најмлађи чланови имаће прилику да се упознају са лепотом и разноврсношћу наших традиционалних игара и песама. Такође, бављење фолклором као својеврсним видом рекреативно-спортске активности доноси користи и на плану физичког развоја, јер активира рад готово свих мишића у телу, коригује постуру тела и побољшава кондицију.

 

Пријем нових чланова трајаће до 2. октобра, када ће се на Ђачком тргу одржати Концерт фолклора – Радост игре. Концерт почиње у 12:00, а сви заинтересовани могу се пријавити и тог дана на нашем штанду.  У међувремену, заинтересовани се могу пријавити путем онлајн пријаве коју је потребно послати на имејл адресу afasvetozarmarkovickg@gmail.com или лично сваког радног дана у просторијама СКЦ-а од 9:00 до 14:00.

 

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић основан је у Крагујевцу 1977. године, а деценије рада посвећеног очувању традиционалног наслеђа довеле су до богатог фонда традиционалних игара и песама, као и до наступа обележених бројним наградама и признањима. Ансамбл окупља велики број првенствено младих људи који имају прилику да играчко и певачко наслеђе своје земље представљају на сценама широм света, упознајући традиције различитих земаља и стичући дуготрајна пријатељства.

 

У очувању играчког и певачког наслеђа ансамбл учествује заједно са Народним оркeстром и Певачком групом Студенац, а сви заинтересовани могу се придружити и овим секцијама.