Prijem novih članova
upis je u toku

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković organizuje upis novih članova u svoje dečije ansamble. U podsticajnoj i razigranoj atmosferi, stručno vođeni našim umetničkim rukovodiocima, najmlađi članovi imaće priliku da se upoznaju sa lepotom i raznovrsnošću naših tradicionalnih igara i pesama. Takođe, bavljenje folklorom kao svojevrsnim vidom rekreativno-sportske aktivnosti donosi koristi i na planu fizičkog razvoja, jer aktivira rad gotovo svih mišića u telu, koriguje posturu tela i poboljšava kondiciju.

 

Prijem novih članova trajaće do 2. oktobra, kada će se na Đačkom trgu održati Koncert folklora – Radost igre. Koncert počinje u 12:00, a svi zainteresovani mogu se prijaviti i tog dana na našem štandu.  U međuvremenu, zainteresovani se mogu prijaviti putem onlajn prijave koju je potrebno poslati na imejl adresu afasvetozarmarkovickg@gmail.com ili lično svakog radnog dana u prostorijama SKC-a od 9:00 do 14:00.

 

Akademski folklorni ansambl Svetozar Marković osnovan je u Kragujevcu 1977. godine, a decenije rada posvećenog očuvanju tradicionalnog nasleđa dovele su do bogatog fonda tradicionalnih igara i pesama, kao i do nastupa obeleženih brojnim nagradama i priznanjima. Ansambl okuplja veliki broj prvenstveno mladih ljudi koji imaju priliku da igračko i pevačko nasleđe svoje zemlje predstavljaju na scenama širom sveta, upoznajući tradicije različitih zemalja i stičući dugotrajna prijateljstva.

 

U očuvanju igračkog i pevačkog nasleđa ansambl učestvuje zajedno sa Narodnim orkestrom i Pevačkom grupom Studenac, a svi zainteresovani mogu se pridružiti i ovim sekcijama.