Пријем нових чланова
Упис је у току

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић организује упис нових чланова свих узраста. У подстицајној и разиграној атмосфери, стручно вођени нашим уметничким руководиоцима, нови чланови ће имати прилику да се упознају са лепотом и разноврсношћу наших традиционалних игара и песама. Такође, бављење фолклором одавно је препознато као својеврстан вид рекреативно-спортске активности  који код најмлађих доноси користи и на плану физичког развоја, јер активира рад готово свих мишића у телу, коригује постуру тела, а код одраслих доприноси одржавању и побољшању кондиције.

 

Пријем нових чланова трајаће до 15. октобра, када ће се у BIG Fashion Shopping centru одржати Концерт фолклора – Подели радост игре. Концерт почиње у 19:00, а сви заинтересовани могу се пријавити и тог дана на нашем штанду.  У међувремену, заинтересовани се могу пријавити путем онлајн пријаве  или лично сваког радног дана у просторијама СКЦ-а од 9:00 до 20:00.

 

Академски фолклорни ансамбл Светозар Марковић основан је у Крагујевцу 1977. године, а деценије рада посвећеног очувању традиционалног наслеђа довеле су до богатог фонда традиционалних игара и песама, као и до наступа обележених бројним наградама и признањима. Ансамбл окупља велики број првенствено младих људи који имају прилику да играчко и певачко наслеђе своје земље представљају на сценама широм света, упознајући традиције различитих земаља и стичући дуготрајна пријатељства.

 

У очувању играчког и певачког наслеђа ансамбл учествује заједно са Народним оркeстром и Певачком групом Студенац, а сви заинтересовани могу се придружити и овим секцијама.