Premijera predstave Sanatorijum

Ekipa predstave poručuje da je ovo prva predstava koja nema svakidašnju premijeru, već „svečanu terapiju“ koja je zakazana za petak 16. oktobar u 20:30 na sceni PMF-a.
U predstavi „SANATORIJUM“ uloge tumače: Stefan Pavlović, Dragana Miletić, Pavle Tasić, Nina Nedeljković, Miloš Milojević, Jana Mijailović, Nikolina Bojović, Dušan Nedeljković i Aleksandar Petrović.
Radnja komada smeštena je u sanatorijum „Višnjik“ gde je nekada boravila čitava duhovno poremećena elita Zapadne Evrope, a sada su tu smeštena samo tri bolesnika: Herbert Georg Bojtler koji veruje da je Njutn, Ernst Hajnrih Ernesti koji umišlja da je Ajnštajn i Johan Vilhem Mebijus kojem se ukazuje kralj Solomon. Jedan od njih je pre tri meseca ubio bolničarku, a sada se slučaj ponovio.
Komad donosi neverovatan trilerski obrt. Ispostavlja se da niko nije ono za šta se izdaje.
U fatamorganičnoj crnoj komediji još jednom će se postaviti pitanja – da li postoji naučnička etika, da li je i NEčinjenje zločin, kako je moguće da uvek kasno prepoznamo diktatore među nama i zašto je svaka velika ideja koja je trebalo da služi čovečanstvu postala njen egzekutor.
Autorsku ekipu predstave čine i stalni saradnici Akademskog pozorišta SKC-a: Katarina Lazarević, Lazar Jagličić, Đorđe Ćirković, Nemanja Ignjatović, Marija Gavrilović, Jovana Nedeljković.
Nakon premijere kragujevačka publika će imati priliku da pogleda reprizna izvođenja koja su zakazana za 23. oktobar i 4. novembar, a predstava će 11. novembra učestvovati na Festivalu amaterske pozorišne režije u Leskovcu i 15. novembra na Festivalu akademskih pozorišta Srbije (FAPS) u Novom Sadu.