Predstava PEŠČANIK
23. 09. 2018.

Sala PMF-a u 20:00
Ulaz – 200 din, uz popust za đake i studente – 100 din

 

Novu sezonu članovi Akademskog pozorišta SKC-a započeli su učešćem na XIV Međunarodnom studentskom pozorišnom festivalu URBAN FEST, a već 23. septembra vraćaju se na svoju matičnu scenu sa predstavom PEŠANIK.

 

Peščanik je kolaž slika iz života Eduarda Sama, pokušaj rekonstrukcije očeve ličnosti iz stvarnih i „izmaštanih izvora“. U osnovi Peščanika je igra u kojoj se prepliću očeva sećanja i sećanja na oca, prostori sna i jave, istorija i fikcija, a scena je prostor sukoba onih koji grade sećanje na Eduarda i drugih koji ga sistematski uništavaju. Igra je i svojevrsni citat Eduardovih sećanja, beležaka i pisama što je i „mala, tužna, ništavna ljudska pobeda nad golemim, večnim, božanskim ništavilom“.

 

Režiju potpisuje Kostadin Stojadinov, a uloge tumače: Aleksa Svilarov, Anastasija Đorđević, Danijela Koturović, Emilija Mihailović, Ilija Ivanović, Jovana Milosavljević, Julija Vučković, Milena Perić, Milica Đorđević, Mina Nešić, Nevena Terzić, Rada Nestorović, Tamara Obrenović, Tatjana Nikolić.