Плишани малишан
23. 2. 2019.

КОНТАКТ ГАЛЕРИЈА СКЦ У 22:00

 

Група „Отака спи“ почиње са радом још 1995. године  у саставу: Владимир Шћепановић, Мирко Шћепановић, Ђорђе Новаковић, Ивана Новаковић и Пеђа Милетић. Група први наступ има у Крагујевцу, на ШРАФ-у (Шумадијском рок алтернативном фестивалу) у хали Језеро. Временом, групу напуштају неки људи, долазе други и 2005. се формира Плишани малишан.

Након неколико година свирања по Горњем Милановцу и околини, Плишани одлазе у Бању Луку, где на Јелен Демофесту на бањалучкој тврђави Кастел 2011.године једногласном одлуком жирија освајају прво место. На МТВ је приказан њихов спот за песму МЦ3, што је највероватније први спот неке горњомилановчаке групе приказан на овој телевизији. Исте године гитариста Иван Ковачевић постаје и члан Бјесова.

Свој први албум под називом „Плишани малишан“ објављују 2013. на интернету. Албум је снимљен за Ускрс 2012. у београдском студију Дигимедија. Током априла 2014. група снима нови албум у користећи салу Дома културе у Горњем Милановцу (некадшњи дом ЈНА) као импровизовани студио. Сниматељ је Борис Младеновић из Јарбола. Плишани Малишан издао је други студијски албум „У небраном грожђу“ за издавача Rock Svirke Records.
Нови „Плишани малишан“ првенствено доноси луцидну пост-рок и psychedelic рок музику, у пратњи одабраних стихова са много апстракције и интроспекције. Њих су писали чланови бенда Иван Ковачевић и Ђорђе Новаковић, док је рефрен у песми „Лепа девојко“ дело Силвије Митровић.

Чланови су:
Ђорђе Новаковић – глас и гитара
Иван Ковачевић Ковач – гитара
Бобан Кецовић Кецко – бас и пратећи вокали
Силвија Митровић – вокал, гитара, даире
Мирко Шћепановић – бубњеви